Така се прави майсторлъшката баница на Николина Чакърдъкова – едно парченце и запяваш от удоволствие!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Освен с гласовите си данни, примата на народната музика, Николина Чакърдъкова , се слави и с уменията си в кухнята. Незабравимо е участието й в „Черешката на тортата“, а днес ще ви научим на една от любимите рецепти на певицата – майсторлъшка баница . Прави се лесно, а резултатът е пухкаво удоволствие, което да похапнеш със семейството сутрин. Ето и рецептата за уникалната баница на Николина Чакърдъкова :

Баницата на Николина Чакърдъкова
Продукти:
1 пак. кори за баница (500 г)

10 яйца

1 кофичка кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

няколко капки оцет

1 ч.ч. олио

2 с.л.

брашно
300 гр. сирене (може и повече)

Приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса на горен и долен реотан, а скарата на фурната трябва да бъде на най-долното ниво за печене. Намажете дъното на голяма тава с 3 с.л. от олиото.

Разтворете корите, наберее всяка кора с ръце на хармоника и ги редете в тавата в кръг, като започнете от стените – към средата на тавата.

За заливката: разбийте яйцата и добавете предварително смесените кисело мляко, сода и няколко капки оцет, разбъркайте. Прибавете останалото олио и брашното, разбъркайте отново, до еднородна смес. Натрошете сиренето и го прибавете към сместа, ако обичате повече сирене, можете да добавите, разбъркайте отново.

С готовата заливка залейте баницата равномерно, помогнете си с лъжица. Поставете тавата в загрятата вече фурна и печете за 30 минути, засечете времето.

Става уникално вкусна!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!