Ако вдигнем краката си само за 10 минути на ден, можем да постигнем значителни промени в здравето Вдигане на краката за 10 минути ще допринесе за подобряване на здравето ви

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вдигане на краката за 10 минути ще допринесе за подобряване на здравето ви. Днес ще си поговорим за едно на пръв поглед лесно упражнение, което като че ли не прави нищо особено с организма ни – вдигане на крака. Оказва се обаче, че ако вдигаме краката си само за 10 минути на ден, можем да постигнем значителни промени в здравето и фигурата си.

Сланина срещу холестерол, кафе срещу рак!От детството си помним, а и често ни се повтаря, че кафето в големи дози е вредно. Допреди няколко г…Nov 28 2019vijti.com

Забързаният ритъм на живот и необходимостта от постоянно движение водят до умора, предават от jenata.blitz.bg. А най-много от това страдат краката ни. За щастие, можем много бързо у лесно да се отървем от усещането за тежест и да продължим със задачките с помощта на едно просто упражнение. Единственото, което трябва да направим, е да отделим 10 минутки от ценното си време и да вдигнем краката си. Изпълнението на това просто, но много ефективно упражнение, носи куп ползи. На първо място, благодарение на него ще се избавим от тежестта в краката.

Тежестта и отоците се появяват при нарушение на кръвообращението. То може да бъде предизвикано от нарушение на функционирането на сърдечно-съдовата система, бъбреците и наднормено тегло. Друга възможна причина е неправилното хранене. Преди да започнем лечение, трябва да премахнете причината за отоците. А това упражнение е изключително подходящо допълнение към терапията и ще помогне да нормализираме кръвообращението си.
С него ще се спасим и от постоянната умора, предизвикана от непрекъснатото носене на обувки на висок ток. Те изглеждат много ефектно, но често носенето им води до това, че натоварването на мускулите не се разпределя правилно, а това предизвиква болка в краката.

След няколко часа, качени на висок ток, е добре да легнем за известно време с вдигнати на стената крака. Това ще помогне страшно много за венозния оток. Към упражнението можем да добавим лек масаж на краката и контрастен душ.

Колкото и невероятно да звучи, но с това упражнение можем да подобрим и работата на храносмилателната си система. Стоенето в това положение има благоприятен ефект върху работата на червата. За сметка на изтичането на излишната кръв от долните крайници, се подобрява снабдяването с кръв на вътрешните органи и тонусът на гладката мускулатура, която влияе на перисталтиката на червата.

Повишеното кръвообращение влияе положително върху работата на храносмилателните жлези. Упражнението е полезно и за нервната система. Благодарение на вдигнатите нагоре крака се подобрява насищането на тъканите с кислород. 10 минути с вдигнати крака ще подобрят значително и съня ни. Безсънието често провокира неприятни усещания в краката. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вие сами можете да си помогнете: Понижаване на холестерола без лекари и лекарстваУжасната дума холестерол я чува всеки възрастен. Той се смята за враг номер едно при сърдечно-съдови…Oct 10 2019vijti.com

Източник: Всяка жена

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!