Коритаров обяви Апостола за убиец

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Журналистът Георги Коритаров сравни Апостола на свободата с осъдения за убийството на български студент Джок Полфрийман. С уговорката, че съзнава, че думите му ще прозвучат еретично, Коритаров обяви, че Левски също е извършил убийство.

Малцина от нас знаят, че палачът на Левски издъхва на 150 м от бесилото на АпостолаКазват, че убийците винаги се връщат на местопрестъплението. Вика ги духът на жертвата, която са пог…Oct 12 2019vijti.com

„Когато стана дума, че жълтопаветната интелигенция си била закачила един убиец на ревера, българската нация е закачила на своя национален ревер като гордост човек, който е убил ратайче, за да опази българска национална кауза – Апостола на свободата Васил Левски. Не само че е извършил убийство, той е осъден на смърт не защото е бил революционер, а по настояване на граф Игнатиев заради убийство“, скандализира Коритаров.

Кощунствения паралел с българската светиня Коритаров направи, провокиран от реплика на Петър Волгин, който констатира, че за съжаление, в случая с Полфрийман, пуснат от съда предсрочно, ясната обвързаност между съдийския състав и НПО е подразнила обществото. Двамата журналисти бяха гости на „Неделята на Нова“, където коментираха актуалните теми на седмицата – пускането на австралиеца от мигрантския център в Бусманци и расисткия скандал след мача с Англия.

„Това, което силно ме притеснява в цялата тази история – това е, че една голяма част от българската жълтопаветна интелигенция реши да сложи на своето знаме Джок Полфрийман. И когато ти си слагаш на знамето един човек, който е убил друг човек, това говори твърде зле за хората, които го правят“, заключи журналистът.

Волгин уточни, че под „жълтопаветна интелигенция“ има предвид някои журналисти и НПО, които се финансират от „Америка за България“ и са „сложна амалгама от хора, които служат на интереси, които не са български“. Веднага след скандалното изказване на Георги Коритаров социалната мрежа закипя от възмущение. „Гнусно, Коритаров…“, написа психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница в Нови Искър.

Как отец Неофит Калчев от Преображенския манастир излекувал АпостолаВсеизвестно е, че след 1989 г. обща историческа мисъл в България няма. Много професори и доценти ист…Jun 16 2019vijti.com

Източник: bgnow.eu

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!