Разпънаха на кръст отец Иван от Дома за сираци „Св. Николай” при манастира „Св. Троица” в софийското с. Нови хан

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Скандални снимки на известния като благодетел отец Иван от Нови Хан, разбуниха духовете във Фейсбук. В социалната мрежа вчера цяла ден се въртяха два фотоса, на които се вижда как свещеникът е на маса с младо момиче и двамата похапват сладко-сладко агнешка мръвка.
Кадрите обикалят фейсбук и събират хиляди негативни коментари.
На снимките виждаме Божия служител да омазнява брадата си с агнешка плешка, докато до него щастливо се кокори млада красавица с предизвикателно изхвръкнали цици. На трапезата не липсва и червено вино, което вероятно е стимулирало кулинарната вакханалия. От публикацията не става ясно кога са направени снимките.
Фотосите станаха обект на жестока критика в социалната мрежа.
Павлинка от приюта в Нови хан проплака: Отец Иван нападна мъжа ми, накара ме да излъжаПавлина, заради която наркоман рани отец Иван, разказа защо се е стигнало до нападениетоОтец Иван, к…Aug 22 2019vijti.com

„Отвратително нещо. Да кажа, че е срамота, е много меко казано”, ядосва се Вихра Наньова. „Това е истината за нашета църква, за съжаление!”, пише Мария Семенова. „Съдът на Господа ще е безмилостен за такива!”, категорична е Цветанка Мирчева.
Все пак има и защитници на чревоугодната спявка. „Докъде се стигна, и него оплюхте. Той е човек и има право да се весели. Не виждате хубавите неща, които прави. Засрамете се”, брани отчето Любка Миткова.
Мартин Барбов също е „за” свещеника: „Фотомонтаж се прави лесно, ама има много тъпаци, които се връзват на всичко у тоя фейс, напишат, че нещо е казал некой депутат и хиляди лайкове от тъпанари”.

Отец Иван е смятан за най-известният свещеник в България. Навсякъде познават човека с побеляла коса, вдигнал Дома за сираци “Свети Николай” при манастирския храм “Света Троица” в Нови хан. Познат с милосърдните си действия, създал приютите в Нови хан и Якимово (до Лом), Божият служител често е единственото спасение за самотни майки, деца, бездомници, наркомани…
Божият служител е роден преди 73 години е в село Благово в бившия Михайловгадски окръг, днес област Монтана, завършил е строителен техникум. По комунистическо време седем години работил в плановия отдел на прочутото и страховито УБО (днес НСО) към ДС, тогава е станал и баща на три деца.
Ненадейно след пътна злополука между селата Опицвет и Беледие хан, при която си удря главата и губи съзнание, той получава духовно просветление и вяра в Бога. Напуска работа и решава да стане свещеник, заради което е арестуван, лежи 7 месеца в тъмно мазе, после го осъждат, макар и невинен.


В следствието в Монтана е подложен на голяма гавра с човешкото му достойнство – без баня, сапун, ноктите му станали като на орел, а бръснарят го бръснел наполовина, и то когато му скимнело. Тогава взел решението: ако излезе навън, да построи дом и да гледа деца. А на сън виждал и своя бъдещ пристан – Нови хан, макар никога да не е чувал за мястото, на което трябвало да издигне нов храм.
Иван прекарва три години и половина в Софийския централен затвор и в Кремиковци. След излизането си оттам цяла година мие прозорците на софийските църкви. Голяма помощ му оказва видинският владика дядо Филарет.

Отива в Нови хан на 7.06.1987-а. Оглежда се наоколо и вижда сбъдналия му се сън. С много борба започва градежа от нищото. Така още преди политическите промени от 1989-а тръгва да се грижи за хора, които се нуждаят от помощ – за сираци и бездомни, за объркани и пристрастени към наркотици или алкохол.
Коя всъщност е надарената дама от снимките
Младата дама се казва Ина Николова и живее в монтанското село Якимово. 24-годишната жена е майка на 5-годишно момиченце. В Якимово тя има малък семеен бизнес от магазин и барче, който въртят заедно с майка си и сестра си, пише „Булнюз“.
Бащата на Ина наистина е починал, но тя категорично не е внучка на отец Иван и никога не е живяла в приюта в селото. Често обаче отделяла средства от семейния си бизнес, за да помага на живеещите там.

Снимките са правени в заведението на Ина и са качени на рождения ден на отеца. Имало е още хора в компанията и затова всички в селото са озадачени от негативните коментари в мрежата за едно нормално тържество. След като избухна скандал, кадрите бяха свалени от профила на Ина.
Това се случи миналата година, но въпреки това „доброжелатели“, търсещи сензация, постоянно ни ги припомнят.
Източник: лупа
Павлина, заради която наркоман рани отец Иван, разказа защо се е стигнало до нападениетоОтец Иван, който бе ранен вчера, навръх големия празник Успение Богородично, е отказал да лежи в бол…Aug 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!