Какво се случва днес с бебето, което социалните отнеха със сила от майка му

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

8-месечният Сашко, когото социалните служби отнеха от майка му едва в седмия ден след раждането му, вече почти говори. В смолянското село Арда всички са щастливи, че малчо расте в семейната си среда, а майка му Симона Алекова демонстрира съвсем нормален родителски капацитет да се грижи за него.
Момченцето е усмихнато и спокойно, чисто и добре гледано, пише в. „Монитор“, чийто екип бе на място, за да провери условията, в които то живее. Хората от екипа останаха приятно изненадани от това, което видяха. А именно, че Сашко е в отлично здраве и за него се грижат много добре.
Бебето не спира да гука и да посяга с ръчички към любимия си човек, за да бъде гушнато. Естествено, желанието му се удовлетворява на момента. А бабата Ана обяснява, че е била на работа, но че всяка сутрин Симона ставала в 6 часа и започвала да приготвя храната за деня на бебето.
По информация на социалните служби: Семейството на убитото дете от Габрово било за примерСемейството на Дилян Бетев, Поля Христова и 5-годишния им син е било за пример. Така поне излиза от …Jul 4 2019vijti.com

„Малко е разхвърляно сега, но то е защото просто не смогвам и да гледам бебето, и да оправям”, се оправдава майката, като в трескав трепет вдига бебешки чорапчета от пода в стаята и се опитва бързо да подреди играчки и дрешки. „Целият втори етаж е пълен с дрехи и играчки от дарения. Искам да благодаря на всички хора за подкрепата. От цялата страна продължават да ни се обаждат хора и да ни пращат колети, както и от чужбина. Благодаря на всички”, казва Симона. И тя, и майка й се молят Сашко да бъде здрав, въпреки че не е имал възможност да суче майчино мляко.
Детето бе отнето от социалните служби на седмия ден след раждането си миналия декември, директно от родилния дом и бе настанено в приемно семейство.

С помощта на Българския юридически комитет на Петър Низамов и на адвокат Петър Николов два месеца по-късно съдът в Смолян реши, че детето трябва да бъде върнато на родната му майка Симона Алекова незабавно.
За хората, които искат да помогнат на Симона:
Симона Асенова Алекова
Юробанк България АД,
SWIFT:BPBIBGSF,
IBAN: BG93 BPBI ‎7927 1042 3012 01
Източник: Лупа
Баща от малко населено място написа отчаяно писмо до социалния зам.-кмет с молба да намери семейство за децата муБаща от малко населено място написа отчаяно писмо до социалния зам.-кмет с молба да намери семейство…Jun 28 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!