Медицинската ДАНС влиза в Спешното в Сливен заради Кристин: Проверяват екипа, превозил детето до болницата от село Сотиря

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Заради съмнения за пропуски започва вътрешна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен след смъртта на момиченцето от Сотиря. По информация на Lupa.bg там ще бъде направена инспекция и от медицинската ДАНС. Тази сутрин стана ясно, че пряката причина за смъртта на 7-годишната Кристин е настъпила заради тежка черепно-мозъчна травма, а майката обвини лекарите, че не са оказали първа помощ на дъщеря й. Проверката цели да установи дали екипът на линейката е действал адекватно при транспортирането на детето до болницата.
По думи на семейството лекарят е седнал отпред в спешния автомобил и не е обърнал внимание на Кристин. Не е ясно и къде е била медицинската сестра, която също е част от реанимационния екип. Според близките именно бездействието на спешния екип се е оказало фатално.
Ако се докаже, че детето е оставено само, това е прецедент, посочват от ръководството на Спешния център.
Семейството на убитата Кристин няма средства да я погребе: Стана ясно кой поема разходитеКметът на Сотиря Димчо Георгиев поема разходите по опелото на детенцето. Семейството на зверски убит…Aug 19 2019vijti.com

Убиецът остава в болницата в Сливен поне още една седмица под засилена полицейска охрана
Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания, използвал е камък, за да и нанесе травмите. Това разкри говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за бруталното убийство на 7-годишната Кристин.
„Трифонов твърди, че под влиянието на алкохол е извършил действията. Това обаче не го оправдава. Причината за смъртта на 7-годишната Кристин е тежка черепно-мозъчна травма“, допълни още Арнаудова пред Нова тв.

Обвиненият за убийството на 7-годишно дете в село Сотиря остава под засилена полицейска охрана в болницата в Сливен поне още една седмица.
Днес в болницата ще има изнесено съдебно заседание, на което прокуратурата ще поиска за Мартин Трифонов постоянна мярка „Задържане под стража”. В събота прокуратурата повдигна три обвинения на 21-годишния мъж – за убийство по особено жесток начин на непълнолетно лице, за изнасилване и за блудство.
Понеделник е обявен за Ден на траур в Община Сливен. Близки на жертвата пък организират в понеделник от 17.00 часа бдение пред община Сливен.
Кметът на Сотиря Димчо Георгиев поема разходите по опелото на детенцето.

Семейството на зверски убитата 7-годишна Кристин няма средства да организира навреме погребението на детето. След няколко дни предстои трупът на момиченцето да бъде освободен от моргата, където сега се правят експертизи за следствието, но близките му нямат възможност да съберат достатъчно пари.
По информация на Lupa.bg лично кметът на сливенското село Сотиря Димчо Георгиев се е ангажирал да поеме разходите по опелото и т.нар. „раздаване“ след това. Готовност да се включат в помощ на семейството са заявили и от общинската администрация на Сливен, където детето щеше да е първи клас тази година.
Източник: Лупа
Мартин Карбовски: Във всяко село по един изрод отгледахтеИЗРОДЪТ, който отгледахте. Изродът от Сотиря няма приятели, няма семейство, няма работа, няма образо…Aug 19 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!