Човек след 40 може и да изглежда здрав: Оказва се, че има поне тези пет здравословни проблема

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Даже един човекда не е болен, след като навирши 40 години средно има по пет здравословни проблеми, които е възможно да не са се проявили, но да съществуват и човек да не е наясно ча са превзели тялото му. Това показват резултатите от ново изследване. Австралийски учени от университета „Флиндерс“ решиха да разберат колко уязвимо е здравето след 40 години. Като част от своето проучване, те са провели цялостно физическо изследване на 561 души на възраст от 40 до 75 години. В същото време всички участници са нямали никакви оплаквания за тяхното здравословно състояние и са били външно здрави и активни. Изследователите са се интересували от качеството на слуха и паметта на хората, както и от състоянието на нервната, дихателната и сърдечно-съдовата система. В резултат на проучвания учените заключили, че „всеки участник има средно по пет здравословни проблеми, които все още не са напълно развити“.
Грешки при отстраняване на мухъла: Много е опасен за здравето, но въпреки това малцина знаят как да се справят с негоСпоред изследователи от световната здравна организация (СЗО) повече от 70% от проблемите като алерги…Jul 13 2019vijti.com

По-специално, изследователите идентифицираха следните нарушения в тялото:
Високо кръвно налягане
Проблеми с паметта
Когнитивно увреждане
Увреждане на слуха
Лоша физическа подготовкка (невъзможност за извършване на поредица от основни упражнения).

Учените алармират: малките здравословни проблеми се натрупват напълно незабелязано от хората, а на възраст след 40 години те имат твърде малко време за себе си, защото се занимават с работата и образованието на децата.
Експертите настоятелно препоръчват да се провеждат профилактични прегледи, които ви позволяват да откриете проблема на началния етап и да избегнете високи разходи за лечение. Според тях за 40-годишните хора е важно да знаят, че в тази възраст много нарушения, които се случват в организма, могат да бъдат обратими – всичко, което трябва да направите, е да обърнете внимание на вашето здраве и да следвате препоръките на лекарите.

Внимание!
Някои лекарства причиняват загуба на паметта. Ако приемате такива, обсъдете с лекар възможността за заместители.
• Колкото повече тренирате мозъка си, толкова по-дълго и по-добре ще ви служи той. Занимавайте се с дейности, които стимулират мозъКа: четене, рещаване на кръстословици, игри и курсове, които изискват умствена концентрация и учене. От бреме на време проверявайте паметта си, като се опитвате да научите наизуст стихотворение или няколко реда от роман или пиеса.

• Ако откриете, че сте забравили име, дата, случка или дума, опитайте се да ги сбържете с нещо, за да си ги спомните. Ако например забравяте имената на хората,опитайте се да си спомните как изглеждат тези хора,къде сте ги срещали, как са били облечени и т. н.
Постарайте се наум да си спомните всичко, свързано със забравената информация, което евентуално ще Ви помогне да си я спомните точно.

• Ако постоянно „губите“ разни неща, правете им мислена снимка, когато ги оставяте някъде. Дори представата, че държите въображаема камера и снимате,може да ви помогне.
• Записването на важните неща подпомага паметта Ви. направете си списък на нещата, които трябва да запомните. Оставяйте бележки навидни места, ако забравяте да поглеждате в списъка.
Източник: За Жената
Световнизвестен кардиолог разкри кои стойности на кръвното налягане са наистина опасни за здраветоСветовноизвестния кардиолог, д-р Александър Мясников сподели при какви стойности на кръвното наляган…Jul 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!