Ернестина Шинова за евродепутата Слабаков: Спечели, защото е почтен, а ще успее, защото е проклет

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ернестина Шинова, съпругата на новоизбрания евродепутат от листата на ВМРО Андрей Слабаков, сподели пред „Ретро” как ще се промени от тук нататък животът на артистичното им семейство.
Тя разкри как са приели в гилдията новината за политическата кариера на съпруга ѝ и какви са неговите амбиции в Европарламента.
Ернестина е една от звездите в най-гледания български тв сериал „Откраднат живот”, затрупана е с театрални ангажименти и признава, че рядко ще може да посещава мъжа си в Брюксел.
Ернестина Шинова с тежки думи за заминаването на Андрей Слабаков: Актрисата все още не може да се примири със злобата у хоратаАктрисата Ернестина Шинова изрече доста тежки думи по повод заминаването на половинката й Андрей Сла…Jun 14 2019vijti.com

– Ернестина, как се чувствате като евродепутатша?
– Точно както и преди да съм евродепутатша. Само дето имам малко повече работи за вършене, а сега започнах и да гладя ризи, което е много неприятно.
– Слабаков май има проблем с ризите, съпротивлява ли им се?
– Няма никакъв проблем с ризите. Но аз имам. Той вратовръзка никога няма да сложи, но ризи си е носил и преди. Просто не ги е носил с такава интензивност.
– Усещате ли промяна в отношението на колегите ви от гилдията, чувствате ли полъха на завистта?

– Не. От хората от гилдията не. Поне не от тези, които са около мен, с които работя и общувам активно. Нито в „Откраднат живот”, нито в театъра, никъде. Напротив – много се радват. Защото Андрей си е наш човек. Говоря вече не като негова жена, а като човек от гилдията. Моите колеги са адски готини, ние сме много свързани, това са хора, които са ме обичали преди и не мога да си представя че няма да ме обичат сега.
– Слабаков какво реално може да направи за артистичната гилдия?

– Зависи в коя комисия ще влезе. Доколкото знам, той няма сериозна конкуренция за комисията, която се занимава с култура и образование. Там си е експерт и капацитет. Неговите амбиции са да влезе и в комисията за околна среда или земеделие. Работата на евродепутата е да бъде проводник между желанието на хората, които са го избрали, и европейските директиви, които биха могли да променят нещо в тяхната съдба, в тяхната реализация. Не е нужно да разбираш кога се сади рапица. Не е това работата на евродепутатите. Тяхната работа е да се преборят за решенията, които касаят българското земеделие. А експертите, които ще бъдат в екипа на Андрей, са всъщност хората, които разбират от това. Той е човекът, който трябва да проведе техните политики и да ги превърне в реалност. И дано да успее. Аз вярвам, че ще успее, защото той е проклет.

– Вярвали ли сте, че Андрей ще стане политик?
– Не мисля, че Андрей е станал политик в истинския смисъл на думата. Какво е политик и къде се учи това? Политиците са нормални хора, те не са от Марс. Пряката работа в Европарламента е като в нашия парламент. Аз те избирам, защото искам да се пребориш за нещо, което мен ме интересува. И ако ти се пребориш за него, ти си успешен политик.
– Защо според вас Слабаков пожъна такъв успех на евроизборите?

– Не съм изненадана. Андрей е особено явление в нашия политически живот, ако мога така да кажа. Той е човек, който от 20-30 години е пред очите на хората и говори едно и също. Никога не е бил на някаква партийна хранилка, не е имал възможност да се облагодетелства от проекти и пр. Мисля, че това, което хората харесват у него, е, че е почтен човек. Той никога не е лъгал за нищо. Казва винаги каквото мисли и ако има хора, които мислят по същия начин, логично е да се припознаят в него. Може би изказът му е много директен, прям и това дразни някои, но пък да ми говорят 20 минути, без да ми кажат нищо, на мен лично не ми е интересно. Не че той не го може, но никога не е искал да го прави.

– Как реагирахте, когато мъжът ви каза, че ще се кандидатира за евродепутат?
– Просто му казах: опитай. Ако има хора, които ти вярват и биха те последвали, защо да не опиташ.
– Какво ще се промени в семейното ви битие сега, вие никога не се разделяте?
– Много неща ще се променят. Ние никога не сме се разделяли за по-дълго време. Може би най-дългият период беше, когато влязох във „ВИП Брадър”. Той си има пет парламентарни дни седмично, в които трябва да бъде там. Аз си имам моята работа тук и тя е обвързана с договори, с твърди ангажименти. Ще става по-сложно. Цялата къща ляга върху мен, както и всички други останали неща.

– Сега вече липсвате ли си?
– Говорим си непрекъснато по телефона, когато той може. Доколкото знам, там няма никаква езикова бариера, оказа се, че ужасно много депутати знаят италиански език. А Андрей го говори като матерен. На 2 юли трябва да замине за Страсбург, където най-вероятно ще го придружа. В моя чест на този ден се открива първата сесия на новия Европарламент, точно на рождения ми ден. Аз го смятам за добра поличба.
– Дъщеря ви гордее ли се с баща си?

– Гордее се, разбира се. Зад Андрей застанаха много хора, гласуваха му доверие, как да не се радваш на такова нещо.

– А очаквате ли да имате поводи за ревност – в типичния си самоироничен стил Слабаков обича да казва, че е много красив.

– Не знам, не съм видяла още неговите колежки (смее се). Вярвам, че съм все още достатъчно атрактивна, за да приема предизвикателството. Българките са може би най-красивите в Европа.
– Какви са неговите страхове?
– Единственият му страх е да лети със самолет. Но сега това ще му се налага толкова често, че предполагам, бързо ще свикне.
Източник: Ретро
Новоизпеченият евродепутат Андрей Слабаков е променил изцяло навиците си, напълно нов човек еНовият евредепутат Андрей Слабаков вече не надига чашата Новоизпеченият евродепутат Андрей Слабаков …Jun 10 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!