Бившата съпруга на Емил Димитров: Не мога да спра да работя

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Скоро навършвам 76 години, но изглежда, ще работя, докато умра. Не мога да спра да работя. Пенсията ми е малка. Не обичам и да се оплаквам, затова си работя. Макар и да имам много болежки вече“, споделя легендарната певицата Грета Ганчева. Бившата съпруга на Емил Димитров е една от певиците с много ниска пенсия. Не получава и специална такава за заслуги, което е болката й. Според нея изпълнителите у нас винаги са разделяни от управляващите по лични симпатии. Затова някои живеят по-добре от други.
„След като ме пенсионираха, се оказа, че баща ми ме гледа с неговата пенсия. Пенсионирах се с 90 лв., които постепенно докарах до 150 лв. Сега работя и си вкарвам за пенсия, тъй като иначе съм просто загинала“ – споделя Ганчева.Бившата на Годжи го довърши, докара му големи главоболияГеорги Милчев – Годжи е натрупал дълг от 350 000 лева към банка, заради което сметките му са запорир…May 17 2019vijti.com

И тази година тя заминава на морето, за да работи в Камчия. Ганчева е художествен директор на Международния фестивал за детско творчество „Звездите на Камчия“.
Според певицата преумора от участия до последно е причината и Бисер Киров да се разболее.
„Никой не знае какво му е било с тези непрекъснати пътувания. Той кръстосваше света сам със самолет. Отиде си сравнително млад именно заради това, че не седна нито за минута да почине.“
Беден си отива от този и голямата любов на Грета – легендарният изпълнител Емил Димитров. Бракът между Ганчева и Емил продължава три години. Актрисата споделя, че винаги го е обичала.
„Когато гласуваха за вдигане на пенсията му, Емил беше вече в инвалидна количка. Обади ми се и през смях ми каза: „Грете, ми те ми дадоха тази пенсия, а ми взеха другата! Сега какво да правя?“.

Вдигнали му едната, но медицинската пенсия му взели. Имаше хора, които му помагаха, но той пак си умря беден“ – спомня си Грета.
Ганчева е споделяла и преди, че не е съгласна с пожизнените пенсии от 700 лв., които 15 нейни колеги получиха преди години.
„Пожизнените пенсии са глупости. Радвам се за колегите, които са избрани да ги получават, защото ги уважавам, но все пак смея да твърдя, че това е глупост. Няма артист, който да не е дал нещо за тази страна. Не могат да се разделят артистите. Ние работихме всички заедно, и то много. Не става дума за пари, а за уважение към тези хора, които изградиха България чрез изкуството“ – категорична е певицата.

Тя признава, че често се чува със свои колеги и основната тема на разговор е безпаричието. Според нея единствено Лили Иванова и Васил Найденов са използвали в своя полза най-добрите си творчески години. Затова са осигурили и старините си.Бившата съпруга на Ицо Хазарта: Тайно ми отнеха родителските права, не съм виждала дъщеря си от 5 годиниТежка и дълга съдебна сага водят Христо Петров, известен в публичното пространство като Ицо Хазарта …Apr 30 2019vijti.com

Източник: Днес.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!