Бившата съпруга на Ицо Хазарта: Тайно ми отнеха родителските права, не съм виждала дъщеря си от 5 години

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тежка и дълга съдебна сага водят Христо Петров, известен в публичното пространство като Ицо Хазарта от “Ъпсурт” и бившата му съпруга и майка на първородната му дъщеря – Диана Котева.
Същата е с отнети родителски права, като по време на съдебното дело тя не подозирала, че се води такова, а била уведомена от рапъра чак след произнасянето на присъдата чрез… съобщение във “Вайбър”.
Историята на Диана и Хазарта започва преди близо 20 години. Влюбили се, докато Котева била секретарка на мениджъра на бандата. Станали гаджета, а на 24 април 2004 г. сключили брак. През лятото на същата година се родила и Аделина.
Искра Фидосова зарадва сина си Франсоа с царски подаръкБившата първа дама на Герб Искра Фидосова ощастливи наследника си. Подари на сина си, който върви по…Apr 30 2019vijti.com

По онова време обаче “Ъпсурт” набират скорост и са на върха на славата. Буч и бат Венци започват да правят фасони на лидера си, че оставя кариерата на втори план за сметка на семейството и отсъствията на Хазарта от дома започнат да зачестяват под предтекст, че с групата са на участия.
Диана усеща, че бракът й с рапъра няма да прокопса, на няколко пъти го напуска и се прибира при родителите си, които в онзи момент живеят в Кърджали. Хазарта го удря здраво на живот и семейството се разпада окончателно две години след подписа им. “През октомври 2006 г. ми се отдаде възможност да замина за Лондон.
Факт, който не отричам – тогава започнах работа като чистачка и в началато на 2007 г. основах своя компания за чистене.

През март се върнах в София и разбрах, че Ицо е подал молба за развод. Заяви ми, че държи попечителството да остане в него и ако не съм съгласна с това, ще заведе в съда 20 човека, които да свидетелстват, че съм луда”, разказва историята си Диана пред ПИК. За да си спести излишни нерви, Котева приема всички изисквания на бащата на детето си, няма претенции нито към движимо, нито към недвижимо имущество, и съдът ги развежда по взаимно съгласие. Единственото й условие към бившия й съпруг е да й дава да вижда дъщеря си. След бракоразводното дело Диана се установява в Лондон и до 2013 г поне 3-4 пъти годишно Аделина й гостува за ваканции и празници. Същата година Котева забременява от настоящия си партньор и тогава животът й се обръща на 180 градуса. “Ади посрещна с нас 2014 г. и си тръгна на 6 януари. От тогава не съм я виждала!”, признава майката.

Последната среща на майка и дъщеря: тук празнуват настъпването на 2014 г. в Лондон. На 6 януари Аделина се връща в България и от тогава Диана не я е виждала

Дъщеря й започва да се държи странно по телефона, не отговаря на обажданията на майка си и многократните й опити да се свърже с нея. “Усетих, че започва да става нещо нередно. През 2015 г. се върнах в България. Успях да се свържа с Ади по телефона, исках да я запозная с братчето й. Каза ми, че със сестра й Лора били заключени в някакъв хотел в Бургас, а баща й и приятелката му отишли на участие във Варна”, разказва още Диана Котева.

Преди две години Диана и партньорът й решават да се приберат окончателно в България. И тогава получава съобщение от бившия си съпруг, че е с иззети родителски права и няма право да вижда дъщеря си!!! “В това съобщение във “Вайбър” аз разбрах, че е имало дело, заведено още през 2015 г. и че съм била осъдена. Даден е ход на делото, въпреки, че не са ме открили да ми връчат призовката. Била съм представлявана от особен представител – адвокат, който изобщо не ме познава, но ме представлява…”, шокирана е Котева.

Съобщението, изпратено по “Вайбър” от Хазарта и вероятно съгласувано с адвоката му, гласи, че Котева е с отнети родителски права заради “престъпното й поведение, изразяващо се в продължаваща с години незаинтересованост към живота и здравето на дъщеря й, както и заради прихически тормоз и унижаване на достойнството на детото”. В същото съобщение Хазарта или този, който му е диктувал текста, обаче си противоречи – първо обвинява майката в незаинтересованост към дъщеря й, а няколко реда по-долу все пак признава, че тя прави опит да осъществи контакт с момичето по телефона: “… Ако продължаваш да налагаш тормоз над детето по телефона или по друг начин, ще бъда принуден да сигнализирам полиция, прокуратура и Агенция за закрила на детето”.

През целия период, в който е на Острова, периодично Котева изпраща за дъщеря си колети с подаръци, с дрехи и вещи от първа необходимост, документи от които пази и до днес, но бащата отказва да получи куриерските пратки. Диана изпраща и пощенски запис от 5000 лева, на който изрично е уточнено, че сумата е за издръжката на Аделина. Освен това открива и детска сметка на името на детето си.

2013 г.: Диана с дъщеря си, когато тя е на 4 години и когато нищо не предвещава предстоящата съдебна битка за Ади

След като при свършен факт Диана разбира, че е осъдена, тя завежда две контра дела – едното в Касационния съд за отмяна на решението от 2016 г. за отнемането на родителските й права и ново в Софийски районен съд за възстановяве на родителските й права. По повод обвиненията на бившия си съпруг, че нехае за дъщеря им, Котева посочва, че многократно е правила опити за осъществяване на контакт с момичето, дори посредством и нотариална покана до бащата.

В хода на цялата тази семейна сага, Диана Котева на няколко пъти се сблъскала с държавни служители, които й намеквали, че няма шанс в спора за дъщеря си с бивщия си съпруг, защото той е… Ицо Хазарта. “Чакайте малко, какво като е Ицо Хазарта?!? Аз искам справедливост, не може да лишава детето си от майка. 5 години въобще не съм виждала детето си… Видях я само за кратко в съда миналия май. С Ади бяхме изключително близки, тя искаше да идва да живее при мен в Лондон. Дори самият Христо в стари интервюто говореше, че това ще се случи. Нямам представа защо в един момент всичко се обърка”, повдига рамене Диана.

Поредният парадокс: докато Хазарта обвинява майката в “престъпно поведение, незаинтересованост към живота и здравето на дъщеря им, като същевременно я тормози психически”, Котева е призната като човек, способен да работи с деца и да се държи адектавно с тях, както от учебни институции у нас, както и от британските власти. И към днешна дата тя работи като лектор в частно училище в Пловдив, но също така е квалифициран преводач към полицията в Лондон. Сътрудничи и на общината в град Кингстън за сигнали за нарушения или насилие спрямо деца.

От друга страна Котева управлява и счетоводна кантора в английската столица, която обслужва корпоративни и частни клиенти на Острова. “Следователно водя начин на живот, който не може да бъде преман като рисков за моята дъщеря и обкръжаващите ме хора. Искам да кажа на дъщеря си, че я обичам! Тя още не познава брат си, който скоро ще стане на 5. Той я чака да се запознаят. Ади, ще продължа да се боря за теб!”, не се предава майката.
Източник: ПИК
Поп фолк дивата Джена се обяви против традициите, призова феновете си да не ядат мръвки за ГергьовденДжена бойкотира чевермето на Великден и Гергьовден Поп фолк дивата Джена се обяви против традицията …Apr 30 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!