Не е случайно, че наричат райската ябълка „храната на боговете“, помага за много неща

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Знаете ли кой плод е известен като „храна на Боговете” – в Китай и „плод на Слънцето” – в Япония? Ще ви дадем подсказка – плодовете му са сравнително едри, с ярко оранжев цвят, формата им варира от леко конусовидна до закръглена. Познахте ли сега, кой е този плод? Това е т.нар. „райска ябълка“! На пазара ще ви предложат плодовете й дори леко загнили, което означава, че са напълно узрели. Така че опитайте ги, за да се насладите на тяхната изненадваща сочност и захарност!
Превъзходните вкусови качества на този плод се съчетават с изключителната му полезност за организма, тъй като съдържа цялата гама от витамини и минерали, органични киселини, багрила и пектини, както и много захари под формата на глюкоза и фруктоза.
Колкото и абсурдно да звучи се оказва, че да пишкаш под душа е всъщност доста полезноУринотерапията е метод за лечение на различни болести още от древни времена Съвременният човек, обач…Dec 26 2018vijti.com

Страхотната райска ябълка е плод с малка калоричност, но е с висока хранителна стойност и създава впечатление за ситост. Това го прави особено подходящ при диети за снижаване на наднорменото тегло. От своя страна, витамините и минералите обуславят профилактичния му ефект по отношение на настинки и грипове, а също влияят позитивно на настроението особено през депресиращите студени, безслънчеви зимни месеци.
Защо райската ябълка е „храната на боговете“
Но което е още по-важно – съдържащите се в плодовете танини, флаваноиди, шибуол и беталинова киселина имат ограничаващ ефект по отношение на окислителните процеси в клетките, водещо до тяхното увреждане и дегенериране.

Наличието на бета-каротин в кората подобрява при консумацията й зрението, а стареенето на кожата се забавя. Йодът пък предпазва от заболявания на щитовидната железа.
И така, райската ябълка е не само много вкусен, но и изключително полезен плод!
Включете я в менюто си за незабавна консумация, но при нужда – съхранявате плодовете в хладилник!
Не пропускайте да й се насладите – както на вкусовите качества, така и на полезните за организма свойства.
Може да е бодлива и пареща, но определено лекува всичкоМоже да ви изглежда невероятно, че една бодлива зелена трева е панацея за почти всичко, което ви раз…Feb 25 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!