Чували ли сте за този бабин чалъм, с който кюфтетата с червен сос стават неземно вкусни?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кюфтетата са едно от най-обичаните ястия от кайма в България. Независимо как са приготвени – на скара, пържени, с бял сос, изчезват от трапезата за нула време. Категорично една от най-любимите рецепти е тази за кюфтета с червен сос. Червен, разбирайте доматен. Въпреки дългия списък с необходими продукти, тази рецепта е идеална за всеки новак в кухнята. А също и за ценителите на българските традиционни ястия. А днес ще ви разкрием и един бабин чалъм, с който кюфтетата с червен сос стават още по-вкусни. Но всичко по реда си. Ето от какви продукти ще имате нужда:
За първи път опитах тази страшна вкусотия на гости у съседката. Веднага преписах рецептата и я направих и азКартофите са най-популярната и отглеждана кореноплодна култура в света. Със сигурност те отдавна са …Dec 16 2018vijti.com

500 грама кайма (свинска, телешка или смес), 1 килограм домати, 2 глави лук, 4 скилидки чесън, 1 супена лъжица брашно, 4 броя дафинов лист, ½ чаена лъжичка кимион, ½ чаена лъжичка смлян черен пипер, 1 чаена лъжичка захар, 1 и ½ чаена лъжичка сол, ½ кафена чашка олио.
Първо трябва да подготвим продуктите за ястието. Обелете лука и го нарежете възможно най-ситно. Сложете го в отделна купа. Направете същото и с чесъна. Омесете каймата с ръце, като добавете към нея, кимиона, черния пипер, 1 супена лъжица олио, ½ лъжичка сол и… Нали си спомняте, че ви обещахме един трик. Добавете към каймата също и ½ лъжичка захар, както една супена лъжица вода. Може да звучи странно, но няма да сбъркате! Идва моментът, в който трябва да приготвите доматения сос за кюфтетата. Обелете доматите и ги нарежете на парченца.

В тенджера сипете ½ кафена чаша олио и след като се сгорещи изсипете в нея втората половина от ситно нарязания лук и нарязания чесън, разбъркайте за 1-2 минути, докато омекнат. Добавете към тях нарязаните пресни домати, както и брашното, а след това разбъркайте добре докато сместа е студена, за да се разтвори брашното и да не стане на бучки. Добавете 1 чаена лъжица сол и ½ чаена лъжица захар и сложете соса да заври. Накрая добавете и дафиновите листа. От тук нататък имате два варианта: или да оформите кюфтенцата и да ги пуснете в тенджерата със соса, или да наредите оформените кюфтенца в тава, да ги залеете с доматения сос и да ги изпечете във фурна, предварително загрята на 200 градуса.

Кюфтетата с доматен сос на снимките са приготвени на фурна за около 60 минути. Ако решите да варите кюфтенцата в доматения сос, имайте предвид, че ще ви е нужно по-малко време. Добър апетит!
Опитах ги за пръв път като бях на гости у кумата и веднага й взех рецептата. Това са най-вкусните рулца на светаПовечето от нас са свикнали да приготвят рецепти, които владеят до съвършенство и за които знаят, че…Dec 14 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!