Комшийката ме покани на кифлички по сръбски, равни нямат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Рецептата, която ще ви предложим днес, и изпитана и просто няма никаква грешка. Кифлички по сръбски! Страшна ароматни, страшно пухкави, просто са убийствени. Ето и какви продукти са ви необходими: за активиране на маята – 1 кубче (40 гр.) прясна мая, 1 чаена лъжичка захар, 1 чаена лъжичка брашно, 400 мл хладка вода; за тестото – 1 кг (+/- при необходимост) брашно, 350 мл студена вода, 150 гр маргарин, 1 яйце; за намазване – 1 яйце, 100 гр. маргарин; за поръсване – сусам; плънка – 150 гр. сирене. Започваме с маята. В дълбок съд натрошете кубчето мая, захарта, брашното, добавете хладка вода и разбъркайте. Оставете сместа на топло място, за да втаса. Това трябва да стане за около 20 минути.
Кифлички, меки като памук, докато ги сервирам и свършват на секундатаЕдва ли има семейство, което да не обича кифлички. Ароматни, меки и пухкави, те със сигурност са пре…Jan 28 2019vijti.com

ВРЕМЕ Е ЗА ТЕСТОТО – СМЕСЕТЕ БРАШНОТО И СОЛТА НА ДЪСКАТА, КЪДЕТО ЩЕ МЕСИТЕ
Оформете кладенче и поставете вътре вече шупналата мая, както и яйцето. Започнете да месите, като добавяте по малко студена вода. Когато се оформи тесто, ударете го няколко пъти в плота. Ако е твърде лепкаво, добавете още брашно при необходимост. Трябва да се получи много меко, леко и ефирно тесто. Когато сте готови с месенето, разделете тестото на 6 части. Разточете от тях кори, намажете ги с размекнат маргарин и ги навийте. Подредете ги върху тавата и ги оставете 1 – 2 часа в хладилник.

Когато втасат, стават още по-меки и въздушни.
След като втасат, разточете всяка от шестте топки.
Нарежете всяка кора на триъгълници, като започвате от центъра – трябва да приличат на парчета пица. Сложете във всяко парче от сиренето и навийте кифлички.
Готовите кифлички поръсете със сусам, а след това сложете отгоре по едно парченце маргарин. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Кифличките трябва да са готови за 15-20 минути. Когато ги извадите ги покрийте с кърпа.

Това е!
Добър апетит!
А ако са ви харесали, приготвяйте си ги по-често, даже поканете и мен.
Не вярвах, че е толкова вкусен: Козунак без месене, който направо се топи в устатаКозунакът е задължителна част от великденската трапеза, но за да го направим хубав трябва да да сме …Jan 14 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!