За всички, прехвърлили 40-те: Ако не искате здравето ви да се влоши, забравете за тези храни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Жената достига зрялостта си на около 40 години. На тази възраст тя се чувства още млада по дух, но в организмът й настъпват неизбежни промени в хормоналните нива, които водят до съответни промени в състоянието на кожата, обмяната на веществата /метаболизма/ и уви – и на нервната система. Забавеният метаболизъм и снижаването на двигателната активност предразполагат към бързо надебелявате. Затова, хранителният режим на една 40 годишна жена, не може да остане същия както при жените на 30. Настъпват и проблеми с червата, тъй като еластичността на техните стени намалява, което влошава изчистването им от отпадни и токсични продукти – наблюдава се чест запек и подуване на корема.
Проф. Донка Байкова разби диетите на пух и прах: За добро здраве е достатъчно само 2 пъти седмично да правим товаИзвестният експерт по здравословно хранене професор Донка Байкова даде ценни съвети как да поддържам…Jan 4 2019vijti.com

Тук, вместо медикаменти, по-добре е да се следва специална диета, а това предполага нови корекции в хранителния режим. Сега конкретно да ви дадем общи съвети, които би следвало да спазвате, за да се погрижите за общото състояние на организма си, включително да поддържате нормално за възрастта ви тегло.
Първо, намалете количеството на месото, преминавайки към меса с ниско съдържание на мазнини /пилешко, дивечово, заешко/; необходимите ви белтъци набавяйте чрез храни от растителен и млечен произход. Затова включете в менюто си гъби, извара и немазно сирене. Второ, пийте чаша топла вода след събуждане, както и между храненията.

Ограничете кафето до 1 чаша дневно. Трето, не посещавайте заведенията за бързо хранене, откажете се от сладките газирани напитки, брашнени изделия, включително сладкиши, снижете захарта до минимум – всичко това доставя на организма ви т. нар. „бързи въглехидрати“ /вижте снимката/, които се усвояват с висока скорост, превръщайки се в мазнини…
Четвърто, ако сте обсебени от определени нездравословни хранителни продукти и ви е трудно да се откажете от тях дори постепенно, то хапнете такива, но през първата половина на деня, комбинирано с богати на фибри продукти, например, две – три филийки пълнозърнест хляб с тънък слой пчелен мед или конфитюр върху тях, или карамелизирани ябълки.

Пето, вземайте дневно до 3 ч.л. сусамено семе, в което се съдържат фитоестрогени – растителни аналози на женските полови хормони, с което ще регулирате метаболизма си и ще намалите „лошия“ холестерол. Шесто, ограничете до минимум алкохола – чаша сухо червено вино ви е достатъчна; така ще поддържате теглото си нормално, а червата – в отлично функционално състояние. Седмо, поне веднъж седмично яжте мазна морска риба – съдържащите се в нея полиненаситени мазнини ще защищават кръвоносните ви съдове, ще подобряват паметта ви, ще възвръщат еластичността и лъскавината на кожата и ще укрепват косата ви, придавайки й необходимия блясък! Осмо, приемайте храната на малки порции през 2 – 3 часа; така скъсявате времето, за да се почувствате гладни, а и ще ускорите метаболизма си. Уверяваме ви с това се свиква лесно… Сега остава да се „вземете в ръце“ и да се почувствате една истинска, пълноценна и уверена жена!
С кои храни не бива да се закусва: Рискувате здравето си, ако сутрин си похапвате нещата от следния списъкСпорът дали големите търговски вериги пробутват в Източна Европа по-некачествени храни, отколкото на…Jan 2 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!