Проф. Донка Байкова разби диетите на пух и прах: За добро здраве е достатъчно само 2 пъти седмично да правим това

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Известният експерт по здравословно хранене професор Донка Байкова даде ценни съвети как да поддържаме организма си в добро здраве, при това без да се подлагаме на жестоки хранителни режими и да се отказваме от повечето от любимите ни ястия.
Тя е категорична, че диетите вече не са на мода, а човешкият организъм сам ни дава сигнали от какво има нужда.
Проф. Байкова препоръчва 2 пъти в седмицата да залагаме на постно меню.
Най-подходящите дни за това са преди и след уикенда – например петък и понеделник, уточни тя пред „България он еър“.
В тези дни е хубаво да включваме в дневното си меню постен гювеч и зеленчуков борш.
Преди три години тежах 94 кг: Сега съм 66, при това без да се подлагам на диети и гладуванеЛятото неумолимо наближава и все по-често се замисляме как ще изглеждаме на плажа. Пък и да не се хо…Oct 8 2018vijti.com

В останалите дни от седмицата можем спокойно да консумираме месо, но е добре да се избягват големите количества.
Много полезни за ежедневна употреба са също така ядки, леща, боб, риба и зеленолистни.
Проф. Донка Байкова е категорична, че те имат противовирусен и пречистващ ефект.
Тя подчерта, че пълнозърнестият хляб несъмнено е по-полезен от белия, но трябва да се избягва от хората със стомашни проблеми, защото дразни лигавицата и може да предизвика дискомфорт.
Да припомним и още няколко съвета за тези, които искат да отслабнат

Научете се да готвите
Готвенето вкъщи не е само мода, а здравословен навик. Докато готвите, вие се грижите за храната, влагате чувства и мисъл в нея, внимавате. Това ще ви предпази от бързото поглъщане на готови храни.
Добавяйте фибри и мазнини
Както е добре известно, фибрите прочистват чревния тракт и създават усещане за ситост. Здравословните мазнини – растителни – овкусяват храната и помагат да се усвоят важни елементи от нея.

Упражнявайте се вкъщи
Ако имате свръх тегло, вероятно се чувствате неудобно да отидете в фитнес зала или да тичате в парка. Но е важно да започнете да правите упражнения. Започнете вкъщи! Не е нужно да имате сложни уреди, достатъчно е да си пуснете музика и да танцувате енергично или да намерите в мрежата упражнения за всеки ден. Въпросът е да бъдете настоятелни и редовни.
Тази изпитана диета с кисело мляко ще ви помогне да свалите до 6 килограма за седмицаКак да свалите между 4 и 6 кг за една седмица? Като хапвате кисело мляко, при това в неограничени ко…Dec 9 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!