Светкавична рецепта – най-бързите банички със сирене, които стават буквално за минутки (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Баницата е едно от нещата, които отличават българската кухня. С нея можем да шашнем както всеки гост от чужбина, така и близките и приятелите си. Има истински върхове в направата на този кулинарен шедьовър, които изискват голям майсторлък и дългогодишен опит. Те включват умения да приготвиш идеалното тесто, да го замесиш, да направиш вкусен пълнеж и още много тънкости. Кой би могъл да забрави чудесната баница на баба от детството, обикновено придружена от чаша освежаващ айрян?
Вълшебно вкусна баница на тиган със сирене и яйце. Опиташ ли, не можеш да се спреш!Има ли човек, който да не обича баница. Ако имаше, отдавна да се е разчуло! Но такъв уникат все още …Nov 13 2018vijti.com
В днешно време не е необходимо да си кой знае какъв майстор, за да си приготвиш вкусни банички. Предлагаме ви най-бързата рецепта, с която само за минути ще имате на трапезата си традиционната българска вкусотия. Необходими продукти: 1 пакет бутер тесто; 3 яйца; 300 грама бяло сирене.

Начин на приготвяне: размразете тестото и го разрежете на правоъгълници, квадрати или триъгълници; разбийте яйцата и натрошеното сирене до получаването на хомогенна смес; поставете пълнежа в средата на парчетата тесто, завийте го и притиснете плътно краищата; поставете баничките в намазана с олио тава и ги печете 20-ина минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Друг вариант за вкусна баница можете да видите във видеото.

Баницата в родния бит отдавна заема почетно място
За съжаление сведения за ранната история на баницата няма, но определено можем да бъдем сигурни, че тя се е консумирала по нашите земи още от далечното минало, пише bulgarianhistory.org. Доказателство за това е присъствието й на почти всяка празнична трапеза на българина, свързана с народния календар. Малко от нас например знаят, че преди появата на козунака като традиционна храна за Великден са се приготвяли сладка баница и баница с коприва. На Петровден пък домакинята е била задължена да приготви баница с прясно сирене.

По – известните празници, при които на трапезата ни присъства баница, са Бъдни вечер, Коледа и Нова година. На един от трите празника (в зависимост от традициите на семейството) се приготвя и баницата с късмети. В миналото в нея според обичаите са се поставяли дрянови пъпки, които са се наричали за здраве, късмет, благополучие, успехи и плодородие. В днешни дни все по-често в баницата се поставят хартиени късметчета с различни пожелания, но въпреки това тя продължава да заема централно място на българската трапеза и в българския фолклор.
Това е любимата ми баница, баба я правеше така. Намерих рецептата й и стана бухнала и сочна, точно както едно времеЕдва ли има българин, който да не обича баница. Това е любимата закуска на всяко едно семейство. Ако…Oct 5 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!