ЕВТИНА БАНИЦА ОТ ЯЙЦА: Много е проста, всяко парче се топи от мекота!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Може да я наречете и “ Фалшива баница „, но разбира се е много вкусна и бърза, при това е евтина – по джоба на всеки. Освен, че е лесна за приготвяне, тя е толкова вкусна и мека, че ще искате да я приготвяте всеки ден.

Печивата от този тип винаги са най-бързото решение, когато сте гладни, особено тези, които се пекат без кори и не са с втасало тесто. Точно такава е и тази „фалшива баница“, която се прави с комбинация от яйца и настърган кашкавал, но и ситно нарязан див лук.

Невероятно просто и готово за по-малко от половин час. Можете също така да добавите шепа спанак или нарязани зелени подправки или малко фино сирене на вкус. Имайте предвид, че сместа не е много гъста, така че ако сложите много от съставката, тя може да „падне“ на дъното. Ето какво ви трябва за тази версия:

омлет с лук

Фалшива баница от яйца

Продукти: 

6 яйца

сол и черен пипер на вкус

малко сухи подправки по избор

300 мл прясно мляко

50 г настъргано сирене чедър или по избор (или 100 г)

една чушка или половин ако е едра (жълта, червена или зелена)

1-2 глави пресен лук и малко масло за намазване на тавата

Приготвяне: 

В дълбока купа счупете яйцата, посолете ги, поръсете с черен пипер на вкус, след което добавете лъжица сухи подправки по избор (може италиански микс, босилек, риган, магданоз и др.)

яйца с подправки

Разбийте с кухненска бъркалка, докато яйцата станат гладки. След това добавете млякото и разбийте още малко, докато се смеси. Отстрани настържете 50-100 г чедър или сирене по избор, след което го добавете към яйцата.

настърган кашкавал

яйца със сирене

Разбъркайте с лъжица или шпатула. Нарежете на ситно половината чушка (може и червена или зелена чушка), добавете я към яйцата и направете същото с пресния лук.

яйца с пресен лук

Разбъркайте, за да се изравнят съставките. Получената смес се изсипва в добре намазнена, по-малка и по-дълбока тава (само на по-дебел слой), намазана с масло или маргарин.

пица-омлет

Разклатете и разпределете съставките равномерно, след което печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

омлет баница

дебел омлет

Имах само няколко яйца и майонеза в хладилника и ако знаете какво спретнах за вечеря, преядохме безобразно Дори и не съм вярвала, че с толкова малко и съвсем обикновени продукти от хладилника може да се пр…Oct 29 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!