Думите на любовницата: какво написа Камила на Даяна преди сватбата й с Чарлз (СНИМКИ)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всички знаят историята за луксозната сватба на лейди Даяна и принц Чарлз , която се разигра през 1981 г. пред цялата нация. За съжаление бракът им не беше щастлив и беше помрачен допълнително от изневярата на принца на Уелс. Принцесата разбра за аферата му с Камила Паркър-Боулс , която в крайна сметка стана публична. Не всички обаче знаят, че Даяна и Камила изобщо не са били абсолютни непознати една за друга.

Всъщност те се познават още преди Даяна и Чарлз да се оженят. Камила дори изпратила любопитно писмо до булката в навечерието на сватбата си. Биографът на херцогинята на Корнуол, Пени Джунор, съобщава в книгата си, че след като Чарлз и Даяна се сгодили, те често посещавали дома на Камила и Андрю Паркър-Боулс. Жените се разбирали добре, разменяли си приятелски забележки, което означава, че бележка от Камила не трябвало да изненада Даяна.

Даяна и Камила

Камила Паркър-Боулс и лейди Даяна Спенсър на хиподрума Лъдлоу, 24 октомври 1980 г.

В документалния филм Charles & Dee: What Behind Their Wedding Трейси-Ан Оберман казва: „Даяна намери изненада на леглото си. Това беше писмо от Камила, в което тя кани приятелката си на обяд в лондонски ресторант. Даяна се съгласила с предложението, а на обяда Камила й казала, че се надява след сватбата им все пак да има „възможност да прекарва време с Чарлз, когато той ходи на лов“. Г-жа Паркър-Боулс смятала, че тази причина ще звучи убедително и ще може да вижда бившия си любовник от време на време. Уви, Даяна изобщо не харесала това, което чула и ако преди злополучната среща нямала особени съмнения относно годеника си, сега определено имало за какво да мисли.

В тайните бележки на Даяна, по-късно дадени на нейния биограф Андрю Мортън, принцесата описва момента, в който е събрала смелост да говори със съперницата си за връзката й със съпруга й. Даяна се появила на партито за рождения ден на сестрата на Камила, Анабел, през 1989 г.

и мислено репетирала речта, която искала да произнесе, когато срещне своята съперница. Тя прекъснала разговор между Камила, Чарлз и неизвестен джентълмен, като казала: „Момчета, просто искам да си поговоря с Камила и скоро ще я върна при вас“. Мъжете скочили като попарени и се качили горе, а самата Камила, според Даяна, изглеждала смутена и „навела глава“.

ДАяна, Камила

24 октомври 1980 г

Камила и Даяна

Даяна и Камила на състезанията, на които присъства и принц Чарлз

В ретроспекция принцесата на Уелс съобщава, че е казала на своята съперница следното: „Наясно съм какво се случва между теб и Чарлз и просто искам да знаеш за това.“ Допълнителни записи заснели отговора на Камила: „Имаш всичко, което можеш да искаш. Всички мъже на света са влюбени в теб, имаш две прекрасни деца, какво повече ти трябва? Даяна отговорила: „Искам съпруга си!“

Същата вечер Чарлз не се отделил от принцесата на Уелс, а тя, по собствените си думи, „плакала както никога в живота си“.

Снимки на Лейди Даяна, които доказват, че е била нещастна в брака си с ЧарлзЧе бракът на принцесата на Уелс и принц Чарлз е обречен, беше ясно от самото начало. Разбира се, не …Sep 17 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!