Кекс-баница без кори – баба я правеше, когато няма време за навиване на кори. Перфектен вкус:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Наскоро си спомних тази рецепта, която моята баба често ни приготвяше сутрин вместо баница с кори. Всички знаем, че когато всяка минута е ценна и не можем да си позволим да закъсняваме за училище, важното е закуската да е бърза за приготвяне и питателна.

Точно такава е бабината кекс-баница . Приготвя се от солено кексово тесто , а вкусът й по нищо не отстъпва на оригиналната рецепта с кори.Ето какво ви трябва:

Кекс-баница без кори

Продукти:

500 г фино солено сирене

5 яйца

500 г заквасена сметана (или гъсто кисело мляко)

500 г крема сирене (неутрално, безсолно)

1 бакпулвер

2 малки кафени чаши олио

8 супени лъжици брашно

4 супени лъжици царевичен грис и сол според нуждите

Приготвяне:

В купа смесете двете брашна с бакпулвера. Соленото сирене се нарязва на ситно, след което към него се добавят киселото мляко и крема сиренето. Разбъркайте добре, за да стане гладко, овкусете и добавете сол, ако е необходимо.

Към получената смес добавете олиото и брашното, след което разбъркайте добре с лъжица. Когато сместа се обедини, добавете 5 яйца и отново разбъркайте добре до хомогенизиране.

Загрейте фурната на 200 градуса, намажете тавата (30 см) с масло и я сложете във фурната да се загрее (3-4). Така, когато сместа се залее върху сгорещеното олио, баницата няма да залепне.

И така, изсипете сместа в загрятата тава и заравнете добре. Връща се във фурната да се пече на 200 градуса (на по-долна решетка) до приятен загар, около 40 минути

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!