Надежда Йорданова: Гешев в скоро време ще бъде част от срамната история на прокуратурата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Гешев в скоро време ще бъде част от срамната история на прокуратурата ( …) нулева корупция не може да има с бездействаща прокуратура. Към момента главният прокурор е огромна тежест за прокуратурата“, заяви предложената за правосъден министър Надежда Йорданова в предаването „Седмицата“ на Дарик радио.

НОВИ РАЗКРИТИЯ: Предприемач говори за срещата си с Гешев и кражбата на бизнеса му (ВИДЕО) Аз съм пуснал няколко сигнала, но в последния вариант те са пуснати в насоки до две или три минист…Dec 10 2021vijti.com

„Срокът от 3 месеца за рестарт на правосъдието е съвсем реалистичен“, бе категорична тя и обеща, че реформите в съдебната власт ще се случат.

„Рестартът в сектор „Правосъдие“ може да се случи като бюджетът на съдебната власт в частта за прокуратурата бъде направен на реален програмен принцип, който да включва реални показатели за ефективност на неговата работа“, заяви Йорданова.

Тя допълни, че сред приоритетите ѝ ще бъде реформата в КПКОНПИ, изменения в Закона за съдебната власт, както и довършване на законодателството „Магнитски“. Тя заяви още, че ще настоява за по-решителни действия на ЕК по казуса.

Йорданова бе категорична, че в голямата си част тези законопроекти са готови.

Тя коментира още, че дебатът за зеления сертификат трябва да се води в парламента, но отговорно.

„Парламентът е душата и сърцето на демокрацията. Така, както тупти парламента, така функционира демокрацията и това дава тона в обществото“, заяви още тя и допълни, че „Трибуната на Народното събрание не е за лични престрелки между един и друг“.

Йорданова изрази надежда, че в 47-НС ще види повече отговорност и по-малко популизъм.

„Иронията и сарказмът са едни от най-мощните думи на всеки човек“, така тя коментира скандала със селфито с Пеевски на Владислав Панев, заради което депутатът от „Демократична България“ подаде оставка като зам.-председател на ПГ на ДБ.

Тя обаче заяви, че мярката и балансът се постигат трудно и така се прекрачва границата.

Рашков: Не намерихме дипломата на Гешев в Академията на МВРНе намерихме дипломата на главния прокурор Иван Гешев в Академията на МВР Това каза вицепремиерът и…Aug 13 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!