Тъща спаси живота на зет си / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Зет и тъща в турската клиника / Снимки: Личен архив

Децата му, съученици и приятели събират пари за операцията

Дарява му бъбрек, оперират го успешно в Турция

„Благодаря на моята скъпа тъща, която, без да се замисли, ми даде втори шанс за живот.“

Вижте тъщата на Рачков, има по-младо гадже от дъщеря си Анита – СнимкиПриказката, че любовта няма възраст, важи с пълна сила не само за Димитър Рачков и гаджето му Анита,…Jun 24 2021vijti.com

Емоционалните думи се на 43-годишния Росен Иванов от Добрич, който преживява успешна трансплантация на бъбрек в турска клиника. Бащата на две деца е спасен от майката на съпругата му, която не се замисля и му дарява единия си бъбрек.

Росен има прекрасно семейство – жена и две деца, но през 2019 г. животът му се преобръща – поставена му е диагнозата хронична бъбречна недостатъчност. От тогава започва три пъти седмично по четири часа да ходи на хемодиализа, която изтощава силите му до краен предел.

На Росен му предстои възстановяване

На Росен му предстои възстановяване

„През 2019 г. лекувах тежко възпаление вследствие на грип, но се оказа по време на изследванията, че имам хронична бъбречна недостатъчност. Тази диагноза промени изцяло живота ми. Беше много трудно да приема и да свикна с нея. Не можех да се храня, не можех да пия много течности, сънят ми беше нарушен заради странични ефекти. Нямах сили да стана от леглото, бях неактивен и не можех да се грижа нормално за семейството си, както преди съм правил. Тревожех се за двете си прекрасни деца – Ивайло, на 14 г., и Георги, на 9 г., както и за съпругата си Светла, които имат нужда от обичта и подкрепата ми. Те са източник на щастие, вяра и кураж за мен“, споделя за трудностите борещият се за живота си мъж.

Иска отново да е усмихнат с жена си и двамата синове

Иска отново да е усмихнат с жена си и двамата синове

„Мечтая отново да водя нормален живот. Шансът ми да живея е бъбречна трансплантация. Моята прекрасна тъща, която ме обича като собствен син, реши да се изследва и кръвната й група съвпадна“, споделя преди интервенцията Росен и чудото започва постепенно да се случва.

43-годишният мъж е благодарен за подкрепата

43-годишният мъж е благодарен за подкрепата

Семейството търси помощ в Турция, като ги насочват към нужните изследвания на общото състояние на потенциалния донор. От клиниката в Истанбул ги канят за изследвания и детайлна оценка на състоянието на зет и тъща. Шансовете са добри, но идва финансовата част. Разчетите сочат, че са нужни не по-малко от 50 000 лева, които са непосилни за семейството. И започва мащабна кампания в Добрич и страната за събиране на парите, които ще върнат нормалния живот на Росен.

 Майката на съпругата му му дарява надежда

Майката на съпругата му му дарява надежда

„Това е нашият страхотен баща, когото много обичаме и искаме да се оправи. Надяваме се на вашата подкрепа, за да можем да съберем необходимите средства за трансплантацията. За да може тати да продължава да ни подкрепя и да бъде до нас. Обичаме те, тате! И дано бързо да оздравееш!“, призовават прекрасните му синове.

Съученици на децата му организират дарителски кампании, правят се благотворителни изложби, организират се базари за продажби в социалните мрежи и накрая парите са събрани. Росен отпътува за Истанбул със съпругата си Светла и любимата си тъща.

„Благодаря на моята тъща, която без да се замисля, ми даде втори шанс за живот. Благодарение на доц. проф. Вулкан Торунч и неговия екип съм сред вас жив и здрав. След трансплантацията се наложи да бъде извършена още една интервенция, която бе направена вчера успешно! Благодаря отново на всички вас, добри хора, които ми помогнахте! Пожелавам ви от сърце много здраве, щастие и дълъг живот!“, заяви след интервенцията 43-годишният мъж, който е окрилен, че отново усмивката ще се върне в живота му.

„Най-много искам да мога отново да играя с децата – да скачаме, да тичаме, да караме колелета. Защото досега ми помагаха да отида до тоалетна и да се нахраня. Вместо аз да помагам на тях, те ми помагат на мен“, добави мъжът, който след трансплантацията има шанс да си върне нормалното всекидневие.

На Росен сега му предстои възстановяване, след което семейството трябва да се завърне в Добрич.

Трябва ли да плащаме на свекървата или тъщата, за да гледат внучето си Често се случва бабата да е принудена да седи с внуците си през деня, докато родителите са на рабо…Jan 11 2021vijti.com


Източник: Днес.БГ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!