Как почистих ютията си само с оцет и стана като нова

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Трудно е да си представите живота си без ютия. Това чудо на технологията ни помага да изглеждаме спретнати през цялото време. Всяка година техниката става все по -съвършена, което значително опростява гладенето на нещата. Но всяка технология изисква грижи, както остарели, така и усъвършенствани. И дори при най -внимателно използване, с течение на времето се образуват въглеродни отлагания и котлен камък . Как да почистите загорялата ютия у дома?

Сблъсквал съм се с този проблем много пъти. Опитах различни средства: от скъпи химикали до народни методи. И се спрях на един, най -ефективният и бюджетен. Премахвам замърсяванията с оцет . Той върши чудесна работа с пресни и стари загорявания. Подходящ е дори и за съвременни модели с функция пара.

Направете като нова ютията си само с 1 парацетамолСъпругът ми не е професионалист по гладенето. Прави го неохотно, забравя да изключи устройството и д…Feb 20 2021vijti.com

Колко лесно е да почистите ютията от замърсявания

Пригответе всичко необходимо. За да почистите ютията, ще ви трябват:

оцет 9%;
памучни тампони;
ръкавици за защита на ръцете от оцетна киселина.

Трапезният оцет почти винаги се предлага в кухнята. Оцетната есенция също е подходяща. Тъй като е концентрат (70%), той трябва да се разрежда с вода в съотношение 1: 7.

Как да премахнете прясна мръсотия

Повечето неща могат да се гладят с една настройка на температурата. Но по -тънките и по -деликатни материи изискват специален подход. Ако забравите да зададете по -ниска настройка преди гладене, тъканта просто ще се стопи . В този случай не можете да избегнете залепването на частици от изгорели влакна на ютията. Ето как бързо да ги изтриете.

Изчакайте ютията да се охлади леко. Ако е гореща, тогава когато оцетът се нанесе , парите ще започнат да се отделят . А вдишването им е опасно за здравето.

Докато ютията се охлажда, отворете прозореца, за да проветрите. Уверете се, че в стаята няма домашни любимци или деца.

Не забравяйте да носите ръкавици. Накиснете памучен тампон в оцет, след което нанесете върху замърсената зона за 30 секунди .

Накрая избършете зоната. Веднага ще видите как изчезват въглеродните отлагания. Повторете процеса на други зони, за да почистите напълно

Можете да използвате този метод, за да отстрани котления камък в основната плоча .

Как да премахнете старата мръсотия

Ако не почиствате ютията дълго време , тя започва да се плъзга по -лошо по дрехите, оставяйки следи. Същият оцет ще помогне за оправянето й. В този случай трябва да повторите стъпка 3, като увеличите времето до 1,5-2 минути. Не забравяйте, че ютията трябва да е студена и прозорците да са отворени.

Понякога мръсотията е твърде устойчива. Ако саждите упорито отказват да се отмият, трябва леко да загреете ютията. И след изключване, повторете процедурата. Резултатът няма да закъснее.

За пореден път съм убеден, че най -простите методи работят най -добре. След почистване по този начин ютията изглежда като нова. Не забравяйте периодично да я изплаквате отвътре . Това също е важно за качеството на оборудването. Как се справяте с този проблем вие.

Загорих ютията, взех фолио и я изчистих за секунди и още 14 приложения на фолиото, които ще ви бъдат от полза (снимки)Използваме алуминиево фолио за печене във фурна и затова винаги имаме наоколо. Изненадващо, алуминие…Oct 9 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!