Цял живот сме правили грешно кюфтетата – половината неща, които слагаме вътре, нямат място там:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Рецептата за сочни пържени кюфтета е нещо, което всяка жена може да издекламира наизуст и на сън да я бутнеш! Така де, във всеки дом се приготвя това любимо на българина ястие и списъкът с неща, които се слагат в каймата , е всеизвестен – яйца, лук, подправки, накиснат хляб…

Оказва се обаче, че именно тук всички ние грешим! Половината от съставките, които така щедро прибавяме в каймата, за да станат кюфтенцата сочни и вкусни, всъщност нямат място в рецептата! Днес ще ви представим кои съставки са излишни  и какви е добре да сложим на тяхно място.

Новите кюфтета от тиквички надминаха всичко, което съм яла досегаСигурен съм, че тук има много любители на тиквичките, пък и сега им е точно сезон. Аз самият съм еди…Aug 11 2021vijti.com

кайма за кюфтета

Повечето жени все още се придържат към съветите на по-старото поколение относно приготвянето на кюфтета, но е време да променим кулинарните си навици.

Оказа се, че някои от съставките, които всички слагаме в кюфтетата, „убиват“ вкуса на месото.

Готвачите твърдят, че многото лук няма място в каймата, защото вкусът на този зеленчук стопира миризмата и вкуса на месото. Така че широко разпространеното схващане, че лукът прави кюфтетата по-вкусни и сочни, не е нищо повече от мит.

кайма за кюфтета съставки

Друга често срещана съставка е хлябът, който при пържене образува тъмна кора, вместо златиста.

Ще бъде по-добре, ако добавите зеленчук към плънката. Зелето, тиквичките, морковите, картофите и зелените подправки са подходящи за тези цели. Основното нещо е да не прекалявате!

Слагайки нормалното количество от горните добавки, можете да получите отлични кюфтета както на външен вид, така и на вкус.

Освен това не е необходимо да добавяте яйца към мляното месо, тъй като те не влияят на качеството на готовото ястие.

пържени кюфтета

Кюфтета по немски- една приятелка ме отвори на тази рецепта и набързо забравих за традиционното им приготвянеВсяка домакиня трябва да има няколко доказани рецепти в своя арсенал. Как да направим кюфтета по -ве…Aug 6 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!