Жени принуждавани да отстраняват матките си, за да ходят на работа по време на менструация

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В Индия се оказа масовo явление жени да отстраняват матката си, за да не отсъстват от работа по време на менструация.

34-годишната Уша е била принудена да се оперира. На работното ѝ място, на тръстиковата плантация, няма санитарен възел и затова четири дни в месеца е принудена да остане вкъщи. Но така работодателят губи пари и за всеки пропуснат ден, на жената ѝ удържат по 10 евро.

Уша вече не отсъства от работа. Това ѝ струва липсата на шанс да стане майка за трети път, както и затъване в дългове.

10 грешки в интимната хигиена, които почти всеки допускаИнтимната хигиена е доста чувствителна тема. Не е обичайно да започваме разговор за това във фирмата…Jan 30 2021vijti.comОперацията ѝ струва 700 евро, жената потъва в дългове към лекаря и работодателя си. Така той „връзва“ жените да работят дълги години при него.

Това е тъжната история на безплодните индийки.

В индийският щат Махаращра рязането на тръстика осигурява препитание на 25 млн. души. Затова и власитте нямат интерес да прекратят злоупотребите, твърдят правозащитници пред DW.

Само в района на Бит са извършени 84 000 операции за премахване на матката.

„Здравните власти постоянно намаляват данните в официалната статистика, след като се разчу за принуждаването на жените да премахват матките си“, коментира Маниша Токле.

Докторе, кажи: Полезен или вреден за здравето ни е парацетамолътПарацетамолът е лекарство, което принадлежи към групата на антипиретиците. То има изразен обезболява…Mar 27 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!