Така приготвени картофи досега не бях яла, по- вкусни са от огретен и пържени дори

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Свикнали сме да ядем картофите варени, пържени или печени, със зеленчуци и месо или с билки и подправки. Бабите ни обаче знаеха още един прекрасен начин да приготвят  печени картофи с домашно мляко  .

Модерната фурна на съвременната домакиня е подходяща за приготвяне на млечни картофи . По-добре е да вземете домашно мляко, а ако няма откъде това в магазина с висок процент мазнини също върши работа или просто добавете малко сметана. Такъв картоф просто се топи в устата ви.

Съставките

Бяха ми писнали пържени картофи, но с тази запеканка започнах да ги правя пак почти всеки денAu gratin е начин за приготвяне на храна във фурната, благодарение на който на повърхността се образ…Jul 23 2021vijti.com

картофи 500 g

прясно  мляко 1л

Яйце 1 бр

масло 50 g

кашкавал 50 g

Черен пипер (смлян) на вкус

сол на вкус

подготовка

Обелете картофите и нарежете на тънки линийки. Отделно смесете млякото, яйцето и солта.

Прехвърляме картофите в тава за печене и изсипете сместа, нарежете отгоре маслото

Слагате всички във фурната и го държим 15 минути на 220 градуса, след което го намаляваме на 180 градуса и оставяме да къкри още 1,5 часа.

20 минути преди края на готвенето поръсете картофите с настърган кашкавал. Ако няма течност на дъното, ястието е готово.

Рецептата е невероятно проста и изисква само търпение, защото е трудно да се чака толкова вкусно ястие дълго време. Картофите с мляко се оказват изненадващо нежни и подходящи като гарнитура към почти всяко ястие.

Килце картофи, малко шунка и топка моцарела – толкова меко и сочно, че се яде с лъжица! Божествен обяд: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Ще си оближете пръ…Jul 17 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!