Диета с тиквички за 5 дни-отслабване 4 кг

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тиквичките , въпреки че са с ниско съдържание на калории, не трябва да бъдат единствената храна, с която да се храним, докато отслабваме, тъй като не съдържат всички хранителни вещества, от които имаме нужда.
Дори и да консумирате по-малко калории по време на диета, за да създадете калориен дефицит, тялото ви ще се нуждае зеленчуци като тиквичките, здравословни зърнени храни, нискокалорични млечни продукти, боб или месо и разнообразие от плодове.

Калории и хранителни вещества
Тиквичките са добър избор за отслабване, тъй като една чаша съдържа само 21 калории, а цяла голяма тиквичка само 55. Храненето с 2 чаши тиквички е по-малко от 4 на сто от калориите от хранителен план с 1200 калории.

Тиквичките съдържат 0,4 грама мазнини на чаша, 3,9 грама въглехидрати, един грам фибри и 3,1 грама естествена захар. Витамините и минералите в 1 чаша тиквички включват 22 мг витамин С, 30 мг фолиева киселина, 20 мг калций, следи от желязо и 324 мг калий.

Купувайте пресни тиквички , които ви изглеждат свежи. Ако имате възможност сами да си ги произведете, би било най-добре. Специалистите по хранене препоръчват да избирате тиквички, които да са не повече от 8 см дълги.

Тиквичките са най-популярни през лятото, но се предлагат и през по-голямата част от годината. Има голямо разнообразие от различни рецепти, както и са отлично допълнение към редица ястия.

Тиквичките могат да ви помогнат да отслабнете по редица причини. Те са пълни с важни хранителни вещества и също така ви предоставят нискокалорични алтернатива на други храни. Когато заместите тези храни в стандартна диета с тиквички, това ще бъде от полза за цялостния прием на калории. Като започнете да консумирате по-малко калории, ще бъде по-вероятно да отслабнете.

Тиквичките са богати на няколко различни витамини и минерали. Те включват диетични фибри, антиоксиданти, витамини С и А и много повече.Голяма част от полезните вещества са концентрирани в кората, затова не я белете.
Както и при други растения, тиквичките са голям източник на флавоноиди. Тези растителни специфични съединения са химични вещества, които съдържат антиоксидантни свойства и които осигуряват редица други ползи за здравето. Добавянето на тиквички във всяка диета е отличен начин да се включат повече от тези основни хранителни вещества в храни, които ядем.

Тиквичките и отслабването

Тиквичките дават голям избор на ястия, които могат да се използват за намаляване на теглото, поради ниското си калорийно ниво по отношение на масата на храната. Това означава, че можете да ядете доста големи количества тиквички, без това да се отразява особено на приема на калории.Вашето тегло е пряко отражение на броя на калориите, които сте приели, в сравнение с броя на калориите, които изгаряте през нормалните процеси като активност и упражнения, тиквичките могат да ви помогнат за понижаване на първия компонент тук. Това ще направи по-лесно да изгаряте калориите, които консумирате, и когато имате дефицит на калории, ще започнете да отслабвате.
Тиквичките са страхотна и любима храна, както и защото те могат да си сготвят лесно и не изискват прекомерно използване на мазнини, захари или сол, за да станат вкусни. Просто нарязани на кръгчета тиквички на скарата за ароматно ястие през лятото. Можете също така да печете тиквички заедно с други зеленчуци. Само тиквички, когато сварени леко имат фантастичен вкус и стават пълноценна, здравословна гарнитура или добавка към други предястия.

Предлагаме ви програма, с която лесно и бързо ще свалите 4 кг.

Ден 1
Закуска: В купичка нискомаслено кисело мляко добавете 2 с.л. овесени ядки и 1 нарязана на кубчета ябълка.
Обяд: Задушете в зеленчуков бульон 300 г тиквички, нарязани на филийки. Подправете ги с малко чесън, соев сос и копър. Когато са още горещи, ги поръсете с 2 с.л. настърган кашкавал. Хапнете ги с 1 филийка пълнозърнест хляб.
16 ч.: 1 банан.
Вечеря: Пригответе си голяма салата от домати, млади тиквички, лук и 40 г сирене. Подправете я със зехтин и лимонов сок.

Ден 2
Закуска: Направете си сандвич от филийка черен хляб, намазана с 3 с.л. извара и поръсена с 1 с.л. слънчогледови семки.
Обяд: Сварете или изпечете на скара парче пилешки гърди. Гарнирайте ги с 200 г задушени тиквички.
16 ч.: чаша айран.
Вечеря: Пригответе си порция ризото с 1 тиквичка и 100 г гъби. Подправете я с 1 ч.л. зехтин, 2 с.л. настърган кашкавал и копър.

Ден 3
Закуска: Направете си плодова салата от ябълка, портокал и половин банан. Подправете я с 1 ч.л. мед и канела.
Обяд: Изпечете на скара 120 г бяла риба. Гарнирайте я със салата от 1 настъргана тиквичка, подправена с лимонов сок и 1 ч.л. Зехтин.
16 ч.: 2 пълнозърнести бисквитки.
Вечеря: Разрежете една тиквичка по дължина. Издълбайте средата и я нарежете наситно. Задушете глава лук, сърцевината на тиквичката и 80 г пилешка кайма. Подправете на вкус. Напълнете със сместа издълбаните половинки и ги изпечете във фурната.

Ден 4
Закуска: Към купичка нискомаслено кисело мляко добавете 1 нарязана на кубчета ябълка и 1 натрошена бисквитка.
Обяд: Нарежете на филийки 300 г тиквички и ги подредете в намаслена тавичка. Разбийте 1 яйце с 2 с.л. кисело мляко и добавете 50 г натрошено сирене. Залейте тиквичките със сместа и изпечете във фурната. Поръсете с копър и черен пипер.
16 ч.: плод по избор.
Вечеря: Направете си салата от 2 варени картофа и 1 нарязана на кубчета млада тиквичка. Добавете 5-6 черни маслини. Подправете я с 1 с.л. зехтин, лимонов сок, черен пипер и магданоз.

Ден 5
Закуска: Пригответе си сандвич от филийка пълнозърнест хляб, намазана с доматено пюре и гарнирана с 3-4 резена тиквичка, запечени на грил тиган.
Обяд: Отрежете 4 дълги по-дебели ивици тиквичка. Изпечете ги на скара или грил тиган. Навийте ги на рулца, които след това напълнете с пастет от извара, копър и наситнена пушена риба.
16 ч.: 1 ябълка.
Вечеря: Задушете в зеленчуков бульон 300 г тиквички. Поръсете ги с малко зехтин, натрошете отгоре 50 г сирене и запечете ястието за кратко във фурната.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!