Прочути готвачи: Хлябът и лукът нямат място в каймата за кюфтета

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Смешно е, но много домакини правят значителни грешки при приготвянето на кюфтета, защото много от съставките, които всички са свикнали да добавят към това ястие, са грешни. Днес ще ви представим кои съставки нямат място в кюфтетата и какви е добре да сложим на тяхно място.

Повечето жени все още се придържат към съветите на по-старото поколение относно приготвянето на кюфтета, но е време да променим кулинарните си навици.
Оказа се, че някои от съставките, които всички слагаме в кюфтетата, „убиват“ вкуса на месото.

Кюфтетата направо се топят в устата, ако вместо хляб сложите…Кюфтетата са много тачени в нашето семейство и всички ги обичаме. Мъжът ми даже им казва хапчета сре…Feb 16 2021vijti.com

Готвачите твърдят, че многото лук няма място в каймата, защото вкусът на този зеленчук стопира миризмата на месото. Така че широко разпространеното схващане, че лукът прави кюфтетата по-вкусни и сочни, не е нищо повече от мит.

Друга грешно използвана съставка е хлябът, който при пържене образува тъмна кора, вместо златиста. Ще бъде по-добре, ако добавите зеленчук към плънката. За тази цел идеален е картофът, като той трябва да бъде настърган на най-ситното ренде. На кило кайма се слага по един среден картоф. Можете да пробвате и с морков на мястото на картофа. Основното правило е да не прекалявате!

Слагайки нормалното количество от горните добавки, можете да получите отлични кюфтета както на външен вид, така и на вкус.
Освен това не е необходимо да добавяте яйца към мляното месо, тъй като те не влияят на качеството на кюфтетата.

Телешки кюфтенца с праз и ориз на фурна от Иван Звездев

Необходими продукти
За кюфтетата
500 г телешка кайма
2 филии сух хляб
100 мл прясно мляко /1/2 ч.ч./
1 яйце
1 с.л. сушен магданоз

1 ч.л. сол
черен пипер на вкус
200-250 г ориз
2 стръка праз лук
1-2 кубчета телешки бульон
олио
сол на вкус

Начин на приготвяне
Накисваме филиите хляб в прясното мляко, отцеждаме ги леко.
Смесваме с каймата, добавяме подправките и яйцето. Омесваме добре, оставяме да престои за 10-15 мин.
Оформяме малки кюфтенца, които пържим в сгорещеното олио. Нарязваме на ситно праза, запържваме го за кратко.

Посоляваме, добавяме кюфтенцата.
Наливаме 200 мл от кубчетата бульон, разтворени в 1 л гореща вода. Печем 20 мин. в силно сгорещена на 200 градуса фурна. Доливаме останалото количество бульон, добавяме ориза, разбъркваме.
Печем при температура от 160 градуса за 30-40 мин. или докато ориза поеме течността.
Да ви е сладко!

Сочни кръчмарски кюфтета – ето с какво мариноват каймата в ресторантите, за да ядем крехко и сочно месце: Когато за първи път опитахме тези кюфтенца в кварталната кръчма, сякаш не бяхме вкусвали нещо по-с…Feb 14 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!