Зла прокоба тегне над щерката на Кирил Господинов, прочул се като Баш майстора

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На 18 април се навършиха 18 години от смъртта на обичания от поколения българи Кирил Господинов. Баш майсторът си отиде през 2003 г., а на същата дата тази година от този свят отлетя и бившата му съпруга и майка на дъщеря му – театралният критик и културолог проф. Мирослава Кортенска. Тя бе в кома почти месец и въпреки усилията на лекарите не можа да пребори коварния коронавирус.

Нерадостна съдба: Болести налегнаха вдовиците на големи наши актьориТежки времена настъпиха за вдовиците на някои от най-големите ни актьори. Преди седмица стана ясно, …Apr 23 2021vijti.com

За странните съвпадения с числата съобщи потъналата в скръб тяхна дъщеря Веселина. „След десетки трудности и абсурдни ситуации около опелото на майка ми, дни, които просто бяха блокирани, фактите са следните: На 18.04.2003 г. ни напусна баща ми – актьорът Кирил Господинов. На 18.04 изпратихме майка ми в църквата, в която са ме кръщавали преди 40 години! Заедно сте! Благодаря за знаците, скъпи родители!“, написа покрусената Веси, цитирана от retro.bg. Тя няма щастието да израсне в стабилно семейство, защото Кирил и Мирослава се разделят само след 2 години съжителство заедно.

„Първата жена на баща ми е била ученическата му любов. А с майка ми се запознават по-късно. Било е любов от пръв поглед, разликата им е 20 години. Тогава татко вече е направил ролята на Баш майстора, известен е, а майка ми заминавала на специализация в Москва. Той се влюбва до полуда в нея и отива да й предложи брак чак в Русия. Кани руския актьор Армен Джигарханян за кум.

Родителите ми сключват брак в посолството на България в Москва при минус 40 градуса. Имам една снимка, на която мама е с една българска носия, под която се вижда пуловер, много забавна сватба. Три години след нея чичо Армен дойде у нас и стана мой кръстник. За съжаление, нашите се развеждат след малко повече от две години любов. Баща ми обаче никога не ме остави, грижеше се много за мен, макар да ми липсваше присъствието му“, откровена е Веселина.

Самата тя също има трудности в семеен план. Бе щастливо женена за съпруга си Даниел Иванов, но отскоро двамата били разведени. Веси се справяла като самотна майка на двете им деца, които отглеждала във Варна.
Навремето бившият й мъж направил огромен компромис да приеме нейната фамилия при сключването на брака им, за да може децата им да носят името на големия Кирил Господинов.

Първородният внук на актьора е кръстен на него – Кирил Господинов-младши, а сестричката му се казва Вивиан.
Весела е завършила немска филология и НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов, но не прави актьорска кариера. Наскоро издаде биографична книга, посветена на баща й.

Сера Кутлубей за загубите в живота и за отношенията си с актьорите от „Безмилостен град“Сера Кутлубей е една от най-блестящите млади актриси в последните години… Завършила театър в униве…Apr 10 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!