Дядо ми живя до 102 години: ТРИ храни, които ядеше всеки ден!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

През целия си живот дядо ми живееше в селото, гледаше фермата, говедата и зеленчуковата градина. Рядко беше в магазина и често купуваше не храна, а кибритени клечки и домакински съдове. Всички продукти той ядеше само от градината си, но той обърна специално внимание на трите, които ядеше всеки ден.

Яйца

„Да имаш собствена ферма и да не отглеждаш пилета е същото като да живееш на село и да отидеш в града, за да подишаш малко въздух“, казваше дядо. До дванадесетгодишна възраст, докато родителите ми не ме заведоха в града, имахме прекрасен тандем: рано сутринта събирах яйца в кокошарника, носех ги в кухнята, където дядо ми ги ядеше. Харесваше ми да събирам яйца, доставяше ми удоволствие, сравнимо с неочакваната находка на малко съкровище. Най-често ги ядеше сурови: вземаше направо от кошницата, чупеше горната част, осоляваше и пиеше.

Този сутрешен ритуал беше променен в онези редки дни, когато баба ставаше по-рано от дядо и готвеше омлет, въпреки че дядо често мрънкаше: „Продуктът е идеален, без да се готви!“ – казваше той, оплаквайки се от маслото за пържене, което баба използваше в готвенето. Съдейки по количеството енергия, което притежаваше всяка сутрин, той наистина взимаше най-доброто от яйцата и се опитваше да ме приучи, въпреки че като дете не можех да ги понасям. Станах по-мъдър с годините.

Пчелен мед

Дядо ми не е ял захар през целия си живот. Абсолютно. Не защото притежаваше огнена издръжливост, а защото имаше малък пчелин, достъп до мед, пити и пчелен прашец. Той обичаше сладкото: мляко с мед, палачинки с мед, счукани орехи с няколко супени лъжици кристално чист мед и дори силен черен чай, отново с мед.
„Защо ми е необходима захар, ако имам мед? Захарта е храната на робите от плантацията, а медът е дар на пчелите.“ – казваше той

Дядо не сядаше на масата и не ядеше чиния след чиния, според него този подход само го приспива: „Ако си уморен, не яжте много, ще спите. Направете си топла вода.

Комбинирайте тези 2 храни и мазнините ще започнат да се топятНие променяме нашата диета и прекарвам вечерите във фитнес залата, отказваме се от любимите ни бонбо…Mar 31 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!