Храните, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове по-добре от лекарства

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тромбоза и емболия се появяват, когато кръвта не тече добре през съдовете и съответно това може да причини смърт.

Храните, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове по-добре от лекарстваNo ExcerptDec 19 2020vijti.com

Тромбозата обикновено се появява във вените и артериите, а емболия е, когато образуваният тромб започне да мигрира и да пътува през сърдечно-съдовата система и може да доведе до фатални последици. В риск са хората, които имат разширени вени.

Човек не може на 100% да се предпази от тези ужасни болести, но може значително да намали рисковете, ако:

• Здравословна храна,

• да водят активен начин на живот,

• не злоупотребявайте с алкохол и други лоши навици,

• не използвайте лекарства безмислено,

• преминават периодични прегледи.

Днес нека разберем малко повече за тази важна тема и някои страхотни храни, които да има във вашата диета.

Какви храни могат да помогнат за предотвратяване на тромбоза и инсулт?

1 Лимон

Лимоните са с високо съдържание на антиоксиданти, те укрепват имунната система, детоксикират и са отлични за увеличаване на производството на червени кръвни клетки. Просто смесете лимонов сок в чаша чиста вода и пийте всеки ден.

Лимонът има силни антибактериални и противогъбични, антивирусни свойства, укрепва имунната система. Съдържа голямо количество витамин С (53 mg / 100 g), както и много рутин, който предотвратява запушването на кръвоносните съдове.

2 Зехтин

Зехтинът е богат източник на омега-6 мастни киселини, които изхвърлят лошия холестерол от тялото и по този начин предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. Той също така съдържа елементи, които правят съдовете еластични и гъвкави.

Учените откриха нови свойства на олеацеин, вещество, открито в зехтина от екстра върджин. Олеацеинът от екстра върджин маслини може да помогне за предотвратяване на сърдечни заболявания. Олеацеин (присъства само в горчив, зеленикав и мътен екстра върджин зехтин)

3 авокадо

Авокадото, макар и с форма на круша, е екзотичен плод, богат на хранителни вещества, които имат благоприятен ефект върху човешкото тяло. Съдържа здравословни ненаситени мазнини, които помагат в борбата с кръвните съсиреци.

4 Скилидка чесън дневно

Консумирането на чесън намалява вискозитета на кръвта. Има противовъзпалително и антиоксидантно действие и помага за разтварянето на кръвни съсиреци. По-добре е да ядете суров, нарязан продукт, който е бил в контакт с въздуха в продължение на няколко минути.

5 Целина

Целината съдържа много антиоксиданти, витамини и фитоелементи. Той намалява нивата на стрес, като по този начин предотвратява нарушения във функционирането на сърдечно-съдовата система. Той също така почиства кръвоносните съдове от плаката. Целината регулира кръвното налягане.

6 Сок от червена боровинка

За ползите от червените боровинки се знае много, защото това зрънце от векове се смята за незаменим сътрудник на здравето. Сокът от червена боровинка е ягодова напитка, подобно на чая, чийто основен компонент са боровинките. Смята се, че тази конкретна напитка ще даде заряд енергия за целия ден и ще помогне да се избегнат болести, насищайки тялото със здраве.

За да докажат полезните качества на плодовата напитка, учените проведоха много експерименти и нейният положителен ефект върху организма беше потвърден при всеки от тези експерименти.

7 Червено вино

Чаша червено вино съдържа много антиоксиданти и укрепва кръвоносните съдове отвътре. Етанолът, който е включен в състава му, премахва вредния холестерол.

8 Моркови

Морковите са достъпен източник на витамини и минерали, които предотвратяват развитието на тромбоза и емболия.

9 Пълнозърнест хляб

Пълнозърнестият хляб съдържа витамини, желязо и фибри, които индиректно подобряват сърдечната дейност. Направете здравословен сандвич с 2 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 3 филийки пуешки гърди, няколко филийки домат, авокадо и маруля, гарнирани с чаена лъжичка горчица.

Бъдете здрави!

Консумирате ли тези изброени храни?

Трикът на баба ми лекува кашлица за една нощ: Забравете за скъпите лекарства от аптекатаДомашно средство за кашлица – по-добро от лекарствата. Много хора се борят с кашлица и настинки пре…Nov 27 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!