3 забравени рецепти за подмладяване на стави и сухожилия – 100% резултат във всяка възраст

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Благодарение на нашите баби и традиционната медицина , някои домашни средства за подмладяване на ставите и сухожилията са оцелели до наши дни!

Ставите и сухожилията са важна част от тялото, но с течение на времето те се износват и причиняват много болка, дори могат да ни обездвижат трайно. Днес ви предлагаме да опитате тези 3 забравени средства за подмладяване на стави и сухожилия , оцелели до наши дни:

Старинна рецепта със смокини за пълен рестарт на организма – по-здрави, по-умни, по-слабиСмокинята е плод, почитан още в Древността заради завидните си качества и невероятния вкус. И вие си…Nov 16 2019vijti.com

1. Средство с желатин

желатин за стави

Желатинът съдържа много хранителни вещества, които помагат за регенерирането на връзките. Освен това подобрява кожата, косата и външния вид на ноктите. Тези ползи се дължат на наличието на колаген в желатина.

Ето един лесен начин да го използвате:

2 чаени лъжички мед

1 банан

сокът от 1 портокал

1 чаена лъжичка желатин на прах

150 мл топла вода

Разтворете желатина във вода, добавете всички останали съставки и ги поставете в купата на блендера. Разбийте до гладкост. Препоръчва се да се използва 1 път на ден 3-4 пъти седмично.

2. Лекарство за овесени ядки с канела

средство за стави с овес

Това е ефективно средство за подмладяване на сухожилията и ставите. То осигурява витамин С, магнезий и силиций, които облекчават ставните възпаления. Най-добре е да го приемате сутрин на закуска, докато постигнете желания ефект.

Съставките:

2 супени лъжици овесени ядки

1 чаена лъжичка прах от цейлонска канела

100 мл портокалов сок

40 грама смлени бадеми или сусамово семе

2 чаени лъжички мед

200 мл вода

Поставете всички съставки в блендер и разбъркайте до гладкост.

Чай от коприва с лимон

чай от коприва

Копривата има страхотни противовъзпалителни свойства, които помагат за облекчаване на болката в ставите и коленете. Когато се комбинира с лимон, тя носи много ползи за здравето.

Съставките:

1 супена лъжица изсушени листа от коприва

3 супени лъжици лимонов сок

1 литър вода

Поставете копривата в термос и върху нея изсипете врящата вода. Оставете да се запари 20-30 минути, след това прецедете и охладете. Добавете лимонов сок и малко мед по желание. Изсипете в стъклен съд и съхранявайте в хладилника.

Препоръчва се да се консумират по 100 ml 2 пъти на ден между храненията, 3-4 пъти седмично.

Кашлях месеци наред, докато не ме чу една приятелка- лекарка и не ми даде тази бабина рецепта. Спрях точно за няколко дниНастъпва време от годината, в което почти всички ставаме по-податливи на бронхит и кашлица , които с…Nov 11 2019vijti.com

Източник: За Жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!