3 вълшебни домашни маски против косопад за есента – укрепват, изглаждат, съживяват косъма:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Есента е сезонът, когато сме най-податливи на косопада. През лятото косата се е изтощила значително – слънчевите лъчи и морската вода са само част от факторите, които отслабват косъма, а освен това самата смяна на сезоните е свързана и с промени в организма ни.

В резултат тя започва да пада повече, да изтънява, да е по-податлива на накъсване и увреждане. За да спрем процесите на отслабване и падане на косата през есента е важно да я подхраним подобаващо с правилните природни продукти.

5-месечната Габи изуми всички с дългата си коса и стана истинска сензация – вижте малката Рапунцел от София (Снимки):Тези дни може би най-обсъжданата новина в социалните мрежи е 5-месечната сладурка Габи, която е прит…Oct 27 2019vijti.com

Днес решихме да заложим на натуралното и да ви представим 3 домашни маски против косопад , с които да съживите косъма и да върнете блясъка на косата си:

Маска с розмарин

розмарин

Розмаринът е подправка, билка с невероятни качества. Тя стимулира растежа на косата, подобрява текстурата на косъма и неговата плътност. Изглажда микронеравностите по него, като по този начин го прави здрав и жизнен.

Съставки:

2-3 супени лъжици ситно нарязан розмарин

1 чаша вода

Приготвяне:

Кипнете водата. Добавете в нея розмарина за няколко минути. Прецедете течността и я оставете да се охлади. Масажирайте измитата си предварително с шампоан коса с отварата. След като напоите добре косата с нея, оставете да действа 15 минути. След това само изплакнете без да миете повторно. Тази маска насърчава растежа, заздравява фоликулите и се бори със свободните радикали в косъма и скалпа.

Маска със зелен чай

Зеленият чай е изключително богат на антиоксиданти. Те се борят да поправят уврежданията в косъма и да предотвратят неговото накъсване, начупване и преждевременно окапване.

Съставки:

1 яйчен жълтък

2 супени лъжици зелен чай

Приготвяне:

Смесете съставките, след като предварително сте сварили чая и сте го охладили. Нанесете маската върху скалпа с помощта на четка или масажирайте с пръсти. Оставете да действа 20 минути. Измийте с хладка вода и изплакнете. Протеините в тази маска подхранват косата в дълбочина и подобряват състоянието на кожата на скалпа. Маската намалява косопада, характерен за есенния сезон благодарение на антиоксидантите в нея.

Маска с пшеничен зародиш, лимон и сметана

маска за коса с лимон

Лимонът почиства косъма и премахва наслагванията по него, тъй като е естествен ексфолиант. Пшениченият зародиш подхранва в дълбочина, а сметаната хидратира и доставя незаменими мазнини и протеини, които също подхранват кожата на главата, като по този начин косъмът се заздравява.

Съставки:

2 лимона

¼ чаша заквасена сметана

¼ чаша масло от пшеничен зародиш

Приготвяне:

Смесете съставките в една купа, като предварително сте изстискали сока от лимоните. Разбъркайте добре маската. Нанесете по цялата дължина на косъма от корена до върха. Оставете да действа час-час и половина преди да измиете. Маската отпушва порите на скалпа, премахва замърсяванията и помага на косъма да се възстанови. Тя заздравява корените и е подходяща за различни типове коса.

Цял живот сме мили неправилно косата си: 12 съвета от лекарТакава проста и позната процедура като измиването на косата много от нас правят неправилно, пише zdr…Sep 23 2019vijti.com

Източник: За Жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!