Ябълкова Шарлота, с която ще шашнете гостите си – това е тайната на приготвянето й

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всяка домакиня обича да поднесе интересен, вкусен и лесен за приготвяне десерт на близките и гостите си. Ако десертът е добър, той обикновено обира всички овации. Днес ви представяме рецепта за ябълкова Шарлота. Този ябълков пай ще впечатли всеки, на когото решим да го поднесем. Освен, че е ядски вкусен, той се приготвя много лесно. За да направим нашата ябълкова Шарлота още по-интересна, можем да я украсим по оригинален начин, за да грабне не само вкусовите рецептори, но и погледа на гостите ни.
И така, продуктите, които ни трябват за тестото, са: 300 грама брашно, 200 грама захар, 150 грама масло, 3 яйца, половин чаена лъжичка бакпулвер, щипка сол, кората на 1 лимон, 5 големи ябълки и пудра захар.
Готова съм за Бъдни вечер. Приготвила съм 7 звездни рецепти за 7 великолепни ястия, за всеки има от любимото муМного хора си задават въпроса: „ Какво да сготвя за Бъдни вечер ?“. Отговорите винаги са различни, т…Dec 10 2018vijti.com

За да си приготвим сиропа, ще са ни необходими: 400 милилитра вода, 200 грама захар и щипка канела.
Започваме с подготовката. Първата стъпка е да измием и подсушим ябълките. След това ги нарязваме на тънки резенчета, без да ги белим. Така, розичките ни ще бъдат по-интересни, защото ще бъдат по-цветни.
ЗА ВСЯКА РОЗА ЩЕ НИ ТРЯБВАТ ПО 7 РЕЗЕНЧЕТА ЯБЪЛКА.
Каквото ни остане от ябълките нарязваме на ситно, за да сложим в пълнежа на сладкиша. След това преминаваме към приготвянето на сиропа. Слагаме водата в тенджерата и към нея прибавяме захарта и канелата.

Оставяме да заври, а когато това стане намаляваме огъня и слагаме вътре резените ябълка, за да омекнат. След това ги вадим и ги оставяме разстлани да изсъхнат. След това започваме тестото. Първо разбиваме яйцата заедно със захарта, солта и лимоновата кора. Към тях добавяме маслото, като продължаваме да разбиваме. Към тях прибавяме брашното, което предварително сме пресяли, и бакпулвера. Когато всички съставки се смесят добре, изсипваме тестото във формата, като е важно формата да се запълни на 1/3 от обема си. Преди това във формата слагаме хартия за печене. След това слагаме слой от нарязаните на ситно ябълки.

Върху тях сипваме останалата част от тестото. След това слагаме розичките от ябълки, както е показано на снимката. Печем на 160 градуса, докато десертът придобие златист цвят. Добре е да пробваме дали е готов с клечка за зъби. Преди да поднесем десерта на гостите си, можем да украсим с пудра захар.
Ретро сладкиш за чудо и приказ: Още щом го видя и веднага ми се дояждаТози сладкиш го правеше моята майка. Беше много вкусен и я карах често да ме радва с него. Това бе т…Dec 20 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!