Тайната на пухкавият омлет, който не пада дори и направен на тиган, откакто разбрах само така го правя

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пищният омлет е мечтата на всяка домакиня, която се стреми да зарадва семейството си не само с вкусна и здравословна, но и с красива закуска . Въпреки това, не винаги е възможно да направите това ястие с яйца ефирно и поресто. Има много трикове, след като опитах, мога с увереност да заявя тяхната ефективност.

Някой ме посъветва да добавя брашно към омлета за разкош. Разбира се, тази съставка помага на ястието да запази формата си, но разваля вкуса. Един приятел веднъж препоръча да добавите сода за хляб към яйчената смес. Порьозността беше осигурена, но вкусът отново пострада. Съветът на съседа наистина помогна, сега го правя по единствения начин. Казвам ви как да приготвите великолепен омлет !

Съставки

5 яйца
сол на вкус
150 мл мляко
масло на вкус

готвене

Разбъркайте яйцата със солта с вилица до гладкост.

Налейте млякото и внимателно разбъркайте съставките.

Загрейте чугунен тиган с масло. Гответе яйчената смес на силен огън точно 2 минути, покрита.

Намалете котлона до слаб и оставете да къкри още 5 минути.

Изключете котлона и оставете омлета да „стегне“ за още 10 минути.

Запомнете веднъж завинаги тези ясни времеви рамки за приготвяне на великолепен омлет и особено правилото за 10-те минути. Вашата закуска вече няма да „пада“ и да се „свива“. Ако обичате да започвате деня с ястия с яйца , препоръчвам ви да пробвате и други яйчени закуски!

Няколко яйца, чаша мляко и слагате в тенджерата- няма толкова пухкав и вкусен омлетНе се смятам за мързелива домакиня, но не обичам да готвя продължително време. Опитвам се да измисля…Oct 9 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!