Тази сурова туршия е готова само за десетина дни. Ще се превърне в любимото ви мезе още с първата хапка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

От известно време в много български домакинства се стягат зимнините. Дори може да се каже, че този процес е към края си. Една от най-обичаните зимнини е туршията. И за салатка става, и за мезенце. Днес ще ви предложим една рецепта, с която ще се сдобиете много бързо със сурова туршия. Защото има още три вида – парена, печена и пържена. Та тази е сурова.
Единственото условие е зеленчуците да са здрави и без натъртвания.
Ето и от какви продукти можете да направите тази вкусна туршия: зелени домати, моркови, карфиол, краставички, чесън – обелени скилидки, люти чушки – „рибки“ (по желание);
за саламурата:
вода – 4 литра, сол – 250 г, оцет – 250 мл, захар – 1 с.л. (по желание).
Туршия – гръцка салата стана истински хит: Адски вкусна, а рецептата – супер леснаЕсента е сезонът, в който всеки българин мисли за зимата и съответно за зимнините, които иска да си …Nov 26 2018vijti.com

Ето и какво трябва да направите. Наредете зеленчуците в подходящи големи буркани. Хубаво е да сте подбрали зеленчуците еднакви по размер. Така ще можете да направите етажи в бурканите – например първият ред да е от моркови, вторият – от карфиол, третият – от краставички и т.н. Възврете саламурата и оставете да изстине.
След това залейте туршията.
Трябва да претаквате всеки ден в продължение на десет дни.
Просто отваряте буркана, допирате широка решетъчна лъжица до отвора му, за да не изпаднат зеленчуците, след което изливате течността в отделен съд.

А след това връщате течността обратно в буркана. Изглежда пипкаво, но само след един сеанс ще свикнете и процедурата ще става много бързо. Ако желаете туршията да има леко сладникав вкус, добавете и една супена лъжица захар.
Това е – добър апетит!
Ето и плюсовете на консумацията на туршия:
Консумацията на туршия има големи плюсове. Един от тях е насладата, която изпитваме от вкусът и. Храните, които отговарят на нашите вкусови очаквания и изисквания водят до отделянето на хормона окситоцин, който е хормон на щастието. Той се отделя по време на оргазма на жената и мъжа и се счита за едно от най-мощните средства за борба с депресията!
Туршия със зелени домати, чесън и копърче: Рецепта-фаворит за зимата, идеална за всяка трапезаТази туршия винаги ми напомня за леля ми. Някъде назад (много назад) в спомените от моето детство, д…Oct 26 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!