Тази година и аз си направих ягодово сладко става без варене – не се разкашква, супер ароматно и много лесно:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако обичате да правите различни видове зимнина, конфитюри и сладка, тогава определено ще ви хареса нашата днешна статия. Вкусни и ароматни ягоди насред зима – това обещава рецептата за това невероятно вкусно и лесно сладко от ягоди без варене . Плодовете остават цели, защото си спестявате бъркането на котлона, така че може да ги използвате за украса на торти и сладкиши, а можете и просто да си ги хапнете с хляб и масло. След обработката на плодовете те запазват почти същата форма, а вкусът и ароматът само се засилват. Не пропускайте да го опитате! Ето рецептата за невероятно ароматното ягодово сладко без варене :

Най-вкусното ягодово сладко става без варене – не се разкашква, а витамините си остават вътре:Ако обичате да правите различни видове зимнина, конфитюри и сладка, тогава определено ще ви хареса н…May 15 2020vijti.com

Ягодово сладко без варене

Продукти:

1 кг ягоди

1 кг захар

200 г вода

2 г лимонена киселина

Приготвяне:

Вземете подходяща тенджера, изсипете захарта вътре, а след това и водата. Сложете на умерен огън и изчакайте, докато захарта се разтопи и се превърне в сироп. Оставете да ври най-малко 15 минути на слаб огън и добавете лимонената киселина.

захарен сироп

След това оставете сиропа да ври още 15 минути, докато се превърне във вискозна маса, подобна на течния мед.

карамелен сироп

Залейте ягодите със сиропа и ги оставете така за 20 минути. През това време ягодите „увират“ леко и пускат сока си. След това внимателно прецедете ягодовия сок заедно със сиропа през гевгир в същата тенджерка, в която сте разтопили захарта.

ягоди със сироп

Сварете отново сиропа за не повече от 10 минути. Карамелът ще се разтвори и сиропът ще стане течен. Оставете получената пяна да се утаи и отново залейте със сиропа ягодите за 20 минути.

ягодов сироп

Междувременно стерилизирайте бурканите: изсипете 50 г вода във всеки и ги пуснете в микровълновата за 10 минути. Капаците изварете за поне 5 минути. Избършете всичко с чиста кърпа.

След 20 минути отново прецедете сиропа през гевгир в същия съд. Сварете го не повече от 5 минути и бързо отстранете пяната. Внимателно подредете ягодите в буркани, до половината от обема. Залейте с ягодовия сироп и затворете бурканите.

ягодово сладко без варене

Сега можете да поставите бурканите в шкафа, готово!

Как да си направим обичаното от всички пиле в сладко- кисел сос Няма човек, който да не ги харесва- пилешки късчета в сладко-кисел сос, едно от любимите ястия от …May 6 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!