Тази божествена вкусотия с пиле става буквално за минути, а после всички питат за още

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Случвало се е на всеки – очакваш тиха и спокойна вечер, а изведнъж се окаже, че ще пристигат гости. Разбира се – телефонът е наблизо и винаги може да се поръча нещо. Но пък днес ще ви предложим едно алтернативно решение. При това много вкусно. А също и много подходящо за сезона – вече настъпилата есен. Истинска вкусотия с пилешко месо.
Ето и необходимите продукти:
600 грама пиле, 300 грама кашкавал, 500 грама гъби, 250 грама сметана, един морков, една глава лук – средна, три лъжици доматено пюре, естрагон, сол и черен пипер на вкус. Най-бързо ще сготвите тази манджа, ако пилешкото месо е само гърди. Разбира се, може да изберете и по-сочните бутчета, но ще се забавите малко повече. Започнете, като сложите пилето да се свари в подсолена вода.
Картофи Дофине по уникална френска рецепта – ястието, което ще ви остави без думиХубавата храна е за ценители. Френската кухня пък е сред най-изисканите и е един от поводите за горд…Nov 23 2018vijti.com

ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАСТЪРЖЕТЕ МОРКОВА И ЛУКА НА СИТНО РЕНДЕ И ГИ СЛОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПЪРЖВАТ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТО ОЛИО
Когато са запържени прибавете нарязаните на средно гъби, след което поръсете със сол и черен пипер на вкус.
Изчакайте гъбите да пуснат водата си и тя да се редуцира на половина,
след което добавете и доматеното пюре, разбъркайте и оставете на слаб огън. Нарежете свареното пиле на хапки и ги добавете в тигана. Прибавете и три черпака от бульона, в който се е сварило пилето.

Разбъркайте добре и оставете на котлона отново на слаб огън. Разбийте сметаната с кафена чашка от бульона от пилето. Сега остава последната стъпка. Изсипете в тава първо пилешката смес от тигана, после залейте със сметаната и накрая поръсете с настъргания кашкавал.
Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна докато кашкавалът се разтопи и хване хрупкава коричка.
Извадете, поръсете с естрагон.
Подправката много върви с пиле, но е силна, така че не слагайте много.
Покрийте с фолио за десетина минути, след което вече можете да сервирате. Добър апетит!
Опитвали ли сте шакшука? Вчера бях на гости и взех рецептата за това божествено вкусно ястие!Чували ли сте някога за шакшука? Шакшуката е едно прекрасно ястие, което можете да опитате в различн…Nov 7 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!