Сочно пиле в сладко-кисел сос за 20 минути – бързо и евтино, а вкусът е като в елитен ресторант!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това е едно от най-бързите ястия , за което не е нужно да цапате излишни съдове, защото всичко се приготвя в по-голям тиган на котлона. Месото и сосът се приготвят за много кратко време и получавате отличен обяд като в някой елитен ресторант. Ето какво ви трябва, за да си приготвите Сочно пиле в сладко-кисел сос 20 минути :

Сочно пиле в сладко-кисел сос

Продукти:

пилешко бяло месо (филета)

5 скилидки чесън

3 супени лъжици мед

1 супена лъжица оцет (винен, балсамов или ябълков)

20 г масло

1 супена лъжица олио

сол

черен пипер

мащерка и други подправки по ваш вкус

Приготвяне: 

Ако месото е дебело, го нарежете на по-тънки филета или го изтънете с чук за месо. След това поръсете със смес от подправки (сол, черен пипер и кимион) или само сол и черен пипер върху месото от двете страни.

месо с подправки

В широк тиган с незалепващо покритие загрейте малко олио на умерена температура, след което наредете пилешките филенца и ги запържете от двете страни за 3 минути или общо около 5-6 минути (ако филетата са по-тънки, ги запържете за по-кратко време).

пиле в тиган

пиле запечатване

Направете място в средата или между филетата, за да сложите маслото да се разтопи, след което на същото място добавете пет-шест скилидки чесън, изцеден през преса или много ситно нарязан, и накрая добавете няколко стръка прясна мащерка или половин чаена лъжичка от сушената подправки.

пиле с масло и мащерка

пиле с чесън

Задушете месото в маслото за още една минута на умерена температура. След това добавете три пълни супени лъжици мед, разпределени върху цялото месо, след това разбъркайте, докато се затопли и разредете с месния сок.

пиле с мед

Накрая добавете супена лъжица ябълчена/винена киселина и намалете температурата. Оставете да къкри на тих огън още три минути, като разбърквате от време на време и обръщате месото.

пиле в сос

Така приготвеното месо е много сочно с невероятен вкус (сладко-солено-кисело). Сервирайте с една от любимите си гарнитури и се насладете на бърз и вкусен обяд.

пиле в сладко-кисел сос

Тази година и аз си направих ягодово сладко става без варене – не се разкашква, супер ароматно и много лесно:Ако обичате да правите различни видове зимнина, конфитюри и сладка, тогава определено ще ви хареса н…May 27 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!