Побързайте, докато все още има чушки на пазара. Изпробвайте тази гозба – супер лесно и вкусно

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В днешно време на пазара, особено в големите хранителни вериги, чушки може да се намерят в който и да е месец. Но в момента все още има от „истинските“, а не от онези, които изглеждат като на картинка, но вкусът им бие малко на… пластмаса. Така че днес ще ви предложим една чудесна есенна рецепта с последните „истински“ чушки – докато не изчезнат съвсем.
Ето и какви продукти са ви необходими: чушки – 16 броя, зелени и червени, яйца – 4 бр., сирене – 300 грама, кашкавал – 100 – 150 грама, сол и черен пипер – на вкус, брашно – 1 супена лъжица и допълнително за овалване, маслини – 2 – 3 броя, чери домати – 8 – 10 броя, магданоз – по желание.
Няколко изпитани трика за приготвяне на перфектно и вкусно кисело зелеСмениш ли летните гуми със зимни на автомобила си, значи е дошло времето за приготвяне на кисело зел…Nov 13 2018vijti.com

Първото нещо, което трябва да направите, е да приготвите чушките. Измийте ги добре, изпечете ги и ги завийте във вестник или пликче, за да се задушат. След това ги обелете, посолете ги на вкус и ги оваляйте в брашно.
Разбийте яйцата. Към тях добавете брашното (една супена лъжица), натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Прибавете и сол и черен пипер на вкус.
Ако обичате магданоз, може да сложите ситно нарязан. Подредете една част от чушките в намаслена тава.

Залейте с половината от сместа. Отгоре подредете останалите чушки и изсипете останалата смес. Поръсете с нарязаните маслини и чери доматчета. Печете на 200 градуса около 35-40 минути или докато се запекат. Това е! Добър апетит!
Ето защо пиперът е толкова полезен за здравето:
Осигурява зрителна защита
Някои заболявания, свързани с възрастта, като слепота в напреднала възраст, се дължат на клетъчна дегенерация. Червените чушки съдържат полинутриентите лутеин и зеаксантин, които спомагат забавянето на клетъчната дегенерация.

Антираков ефект
Изследвания показват, че витамин С, фолиева киселина и бета каротин, съдържащи се във всички видове чушки, са полезни за предотвратяване появата на рак на дебелото черво. Червените чушки, в частност, са благоприятни при профилактика на заболявания като рак на панкреаса, на простатата, на маточната шийка, на пикочния мехур, тъй като съдържат ликопен, който потиска растежа на раковите клетки.
Червените чушки съдържат и бета-криптоксантин, за който се приема, че намалява риска от появата на рак на белите дробове.

Други предимства
Дефицитът на витамин А при пушачите е признат за водеща причина за развитие на белодробен емфизем. Затова специалистите препоръчват редовна консумация на чушки, богати на този витамин.
Яйце, газирана вода, кашкавал и най-вкусните домашни питки са готови: Децата ги ядат направо горещиАко обичате бързите рецепти, то тези питки с царевично брашно и кашкавал са точно за вас! Какво е то…Nov 13 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!