Мешан солен кекс – бъркаш и печеш! Бързо, лесно и превкусно:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна и бърза рецепта, чудесна идея за закуска . Много просто и вкусно, да си оближете пръстите! Може да се сервира като импровизиран обяд, лека закуска, предястие, дори вечеря… Можете също да коригирате рецептата според съставките, които имате в хладилника.

Бърз и лесен кекс с мандаринки, е как да не си направиш Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Време е да приг…Nov 26 2021vijti.com

Ето рецептата за Мешан солен кекс :

мешан солен кекс

Мешан солен кекс

Продукти: 

4 яйца

1 чаша кисело мляко от 200 мл (същата чаша използваме и за останалите мерки)

1 чаша олио

2 ½ чаши брашно

1 пакетче бакпулвер

150 г шунка

150 г сирене

5 кисели краставички

½ чаена лъжичка сол

малко черен пипер

1 чаена лъжичка риган

За поръсване:

100 г пармезан/кашкавал по избор

Приготвяне: 

Разбийте яйцата с бъркалка, след това добавете киселото мляко и олиото. Когато сместа се смеси добре и съставките се изравнят, добавете подправките (сол, черен пипер, риган). Разбъркайте до гладкост.

След това постепенно добавете брашното, в което предварително сте смесили бакпулвера. Накрая добавете натрошеното сирене (може да го натрошите с вилица или пръсти), нарязаната на кубчета шунка и краставиците (нарязани или настъргани).

Когато се получи гладка смес, внимателно я прехвърлете в силиконова форма с помощта на лъжица. Ако имате обикновена форма за кекс, тогава първо я намажете с мазнина и я поръсете с малко брашно (или просто я намажете добре с масло). Фурната трябва да се загрее до 200 градуса.

солен кекс приготвяне

След това хванете формата за краищата и я разклатете малко и я почукайте 3-4 пъти в плота, за да регулирате добре сместа и да запълните всички празнини, както и да извадите въздушни мехурчета. Печете около 45 минути на 200 градуса.

През това време пригответе друг съд, покрийте го с хартия за печене и след 45 минути, когато извадите изпечения солен кекс , просто го обърнете върху приготвения съд и отгоре настържете кашкавал, пармезан или каквото обичате.

Върнете кекса за още 10 минути в предварително загрята фурна да се запече, след което го извадете и го оставете да изстине малко, за да го нарежете хубаво.

Сервирайте с кисело мляко, тази комбинация е перфектна!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!