Маслени милинки със заливка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
„Не е нужно да навивате будилника, никой не може да спи, когато от кухнята се носи неустоимата миризма на прясно изпечени милинки“
Начин на приготвяне

Брашното пресейте заедно със сухата мая и в него направете кладенче. Сипете затопленото мляко, сол, захар и зехтин, разбъркайте и омесете гладко тесто. Поставете тестото в купа с 2 с.л. олио, покрийте с фолио и оставете да втаса, докато удвои обема си.

Втасалото тесто се разточва на лист с дебелина 5-6 мм. За плънката разбийте с вилица яйцето с щипка сол и в него размачкайте сиренето.

Разнесете плънката по кората от тесто и тук-там сложете кубчета от кравето масло. Навийте кората на руло и разтеглете на фитил, а след това нарежете на охлюви, дебели 2 см (около 16 бр. се получават).

Подредете ги в тава /широка 30 см/, намазнена със свинска мас и оставете да втасат още веднъж.

Направете заливка, като смесите разбито яйце с малко сол, меко краве масло, две лъжици брашно и разбъркайте добре с 1 малка чашка прясно мляко.

Разпределете сместа върху всяка милинка и сложете да се изпекат в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

GOTVACH.BG

Чудно мекички и вкусни милинки, които са идеалната неделна закуска„Чудно мекички и вкусни милинки, които са идеалната неделна закуска“ НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ брашно…Jan 11 2023vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!