Истинска мечта: Апетитни картофени кюфтета с кашкавал и копър

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви предложим рецепта за една наистина уникална вкусотия. Направо достойна за царска трапеза! Каква ти рецепта, та това си е истинска находка! Картофени кюфтета с кашкавал и копър. Услаждат се на всички – малки, големи и дори и най-капризните и претенциозни не се мусят на масата. Ето какви продукти са ви необходими: половин килограм картофи, три яйца (едно е за панировката), две супени лъжици брашно (една е за панировката), щипка сол, черен пипер на вкус, 200 грама кашкавал, 150 мл олио, няколко стръка копър. Започнете с картофите. Обелете ги, нарежете ги и ги сварете в подсолена вода. Да си напомним – на колкото по малки парчета ги нарежете, толкова по-бързо ще се сварят!
Кумата направо ми скри шапката с това руло Стефани – добави му парченца хрупкав бекон и разтопен кашкавал и си облизахме пръститеДнес ще ви предложим една рецепта, с която със сигурност ще оберете много овации. Руло Стефани – все…Nov 30 2018vijti.com

Когато се сварят ги отцедете и смачкайте на пюре. Може да прибавите и малко масло на вкус – една супена лъжица, но не прекалявайте.
Още едно напомняне – не използвайте пасатор, защото пюрето става на ластик. Заложете на ръчния уред, като е добре да оставите да има и бучки от картофите. Изчакайте пюрето да изстине и добавете щипка сол, черен пипер, настъргания кашкавал, ситно нарязания копър и брашното.
Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.
От нея оформете по-големи плоски кюфтета Оваляйте последователно в брашно и яйце и пържете до златисто.
Да ви е сладко!

А ето и още една рецепта, този път за кюфтенца от кайма:
Тъпкани кюфтета
Необходими продукти:
8 готови сурови кюфтета
100 гр. кашкавал или твърдо сирене
100 гр. бекон
4 кисели краставички

1 домат
1 глава лук
сол
черен пипер
олио

Начин на приготвяне:

Настържете кашкавала/сиренето, бекона нарежете на кубчета, смесете ги и добавете нарязаните на ситно лук и домати.
Разбъркайте всичко добре и разстелете сместа върху 4 от кюфтетата, а отгоре поставете киселите краставички, нарязани на ивици.
Покрийте с другите 4 кюфтета и затворете добре ръбовете, за да не изтече плънката. Така ще се оформят 4 по-големи кюфтета.
Изпържете кюфтетата на грил тиган на слаб огън от двете страни.
Ще си оближете пръстите от кеф с тази рецепта: Само излейте яйце върху шунка с кашкавал и сте готовиОмлетът е едно от най-обичаните ястия в целия свят. Няма значение кога ще си го хапнете – винаги е д…Jan 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!