Един от най-вкусните ябълкови сладкиши, които сте яли. А пък колко лесно и бързо се прави, направо не е за вярване

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всички обичаме да си похапване сладичко, но това, което ще ви представим е особено вкусно. Всъщност се оказва, че най-вкусните рецепти не винаги са най-сложните. Днес сме ви приготвили доказателство на тази максима. Ябълковият сладкиш от рецептата по-долу е по силите и на 6-годишно дете, при това резултатът ще бъде завиден! Не ви трябват миксер или пък различни по големина купи за разбиване. Имате нужда само от чаша , с която да отмервате продуктите, и лъжица , с която да „сглобите“ сладкиша в тавата. И така, пригответе се да си направите несипен ябълков сладкиш. Необходимите ви продукти: 1 чаша брашно, 1 чаша грис, 1 чаша захар, 1-1,5 кг ябълки, 100 гр. масло, 1 ч.л. бакпулвер, 2 ч.л. нишесте.
Начин на приготвяне:Този бабин десерт става за минути, а е толкова вкусен, че всички искат рецептата му веднагаСпокойно може да се каже, че „Бабина душица“ е един от любимите български десерти. Освен че е изключ…Oct 30 2018vijti.com

Смесете всички сухи съставки.
Обелете ябълките и настържете на едро ренде. Не е необходимо да изстисквате сока! На този етап можете да добавите канела, стафиди, счукани ядки, ванилия…
Покрийте тавичката с хартия за печене.
Визуално разделете сухата смес и ябълките на 3 равни части.
Изсипете част от сухата смес на дъното на тавата, загладете я и поставете слой от настъргани ябълки, приблизително еднакъв по дебелина.

Върху ябълките накъсайте 1/3 от твърдото масло. Следващият слой отново ще бъде от сухата смес, след което се запазва последователността по-горе.
Загладете горната част на сладкиша и го поставете във фурната, предварително загрята на 180 ° C, за около 50 минути.Поръсете готовия сладкиш обилно с пудра захар , смесена с ванилия . Може да го дегустирате още топъл – идеално си подхожда с топка от любимия ви сладолед! 

Източник: За жената

Хулигански ябълков сладкиш

Хулигански ябълков сладкиш е една от любимите рецепти на сина ми. Много лесна, много бърза и… много ясно, че е вкусна!:). Точно както обичам да стават нещата – съвсем неглиже да метнеш всичко във фурната да се оправя както си знае, през това време да си пиеш кафето, а то накрая да излезе нещо вкусно! Досадната част е да си обелите ябълките, особено ако сте се оказали в моята ситуация да имате 2 щайги ситни ябълки, които на всичкото отгоре започват да се поспаружват и застрашително да придобиват размера на мушмула. Иначе, ако са купешки, чисто нови, лъскави ябълчици – от тия големите, дето като ги погледнеш и си мислиш за Виена и щрудели – лесна работа – колко му е да обелиш 4 ябълки!

Ябълките са благотен продукт за работа – кекс, сладкиш, пай, крамбъл, торта, брауни – стотици са вариантите и възможностите за използването им!
Ето ги продуктите за хулигански ябълков сладкиш:

4 – 5 големи магазински ябълки (идват около 800 грама)
1 1/2 чаша захар
1 1/2 чаша брашно
2/3 чаша олио
4 яйца
1 бакпулвер
канела за поръсване
1 с. л. ванилова захар
Ябълките – обелени и нарязани на по-едри парчета, с възможно най-неправилна форма. Както дойде. Ако искате – режете си правилни равни парчета, но това е вече за друга рецепта. Включвам си фурната да загрява на 160 – 170 градуса. Точно това трябва да се направи, веднага след нарязването на ябълките и изваждането на яйцата от хладилника.

Яйцата и захарта разбивам с миксера, докато си утроят обема. За начинаещите готвачи да обясня, че трябва да се получи една кремообразна, гъста смес, бухнала и въздушна. Това отнема 7-8 минути на висока скорост на миксера… там някъде. Добавям олиото (аз си го наливам направо от бутилката, то тестенцето търпи да сложа малко повече) и доразбърквам. Може да сложите масло, вместо олио. Мирише още по-вкусно. Но трябва да е предварително стопено, че охладено…

Дотук беше с миксера.

Брашното и бакпулвера ги бъркам с шпатула, че да не съсипя въздушността на тая смес от яйца и захар. Това е! Готово. Получава се лееееко гъсто кексово тесто, което е и целта. Изсипвам го в намаслена тавичка, мятам ябълките отгоре. Да, съвсем безразборно, без да им се старая, съвсем по хулигански! Наръсвам ги с канела и ванилена захар (и с обикновена става) и тавата заминава за фурната, която вече е позагряла.

Печенето е на 160-170 градуса, което е сравнително ниска температура и отнема около 45-50 минути в моята фурна. Но… всеки си знае фурната. Ясно е, че трябва да му хвърляте по едно око, колкото да не изгори. Крайният резултат е фантастично съчетание на двете части – кексовата и ябълките, които са се запекли, но не са успели да потънат навътре в кекса.

Наръсвайте с пудра захар и готово!Всеки веган ще загърби принципите си заради тази рецепта със свинскоКакво отличава добрия кулинар от лошия? Не, не само различните кухненски мъдрости, броят на годините…Oct 29 2018vijti.com

Източник: cookwithasmile

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!