Обичам яйцата като омлет или бъркани, но когато видях тази рецепти ги правя само така

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ястията с яйца са едни от най-вкусните и обичани – и от малки, и от големи. С една уговорка, разбира се – не трябва да се прекалява, както всъщност с всяко едно нещо в този живот. Независимо как си ги приготвяме, всеки път са апетитни… Бъркани, на омлет, на очи, яйца по панагюрски и дори ако щете – твърдо сварени, наръсени с червен пипер и залети с малко зехтин. Страхотно мезе. Но днес ще ви предложим една рецепта, с която ще можете да си правите яйцата по един различен начин. Голямото преимущество е, че тази рецепта е изключително лесна и не изисква никакъв майсторлък. А резултатът е божествен. Необходимите продукти са: 250 гр. заквасена сметана, 8 яйца, малко нарязан магданоз (можете да замените магданоза, ако не го обичате, с друга зелена свежа подправка), 150 гр. твърдо сирене, 1 супена лъжица галета, масло.

Ето и какво е необходимо да направите. Намажете с масло плитък огнеупорен съд, след което поставете в него сметаната и я изравнете. Счупете яйцата едно по едно и ги поставяйте върху сметаната. Поръсете със ситно нарязания магданоз. Настържете на едро ренде сиренето и го смесете с галетата. Поръсете с тази смес яйцата, а на няколко места по цялото ястие сложете бучици масло. Загрейте фурната на 220 градуса и печете, докато белтъците на яйцата се стегнат. Жълтъците трябва да останат леко рохки. След това вземете филия хляб и се потопете в насладата.

А ако обичате омлетите, тази експресна рецепта е точно за вас!
Омлет с колбас и домати
Необходими продукти за 2 порции
– 6 яйца
– 1 домат
– 30 г колбас
– 1 щип. черен пипер
– сол
– 1 с.л. масло

Яйцата (6 бр) се разбиват, заедно с малко сол и черен пипер (1 щип.) и сместа се разделя на две равни части. Първата част от сместа се изсипва в нагорещен тиган, намазан с малко масло и върху получения омлет се подреждат тънки резени колбас и пресен домат. Омлетът не се обръща, се оставя да се изпържи добре, след което се сгъва на четири и се сервира горещ. По същия начин се приготвя и останалата част от омлета. Това вкусно основно ястие се сервира горещо, като по желание може да се поръси с малко настърган кашкавал.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!