Вкусен и лесен сладкиш с мармалад, с който ще омаете всички у дома

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви предложим една страхотна рецепта – много лесен сладкиш с мармалад. Всъщност каква ти рецепта – та това си е истинска находка. Лесен, вкусен, става за нула време и се харесва и от малки, и от големи. Ето и какви са необходимите продукти: яйца – 2 броя, брашно – 1 1/2 чаена чаша, захар – 1 1/2 чаена чаша, кисело мляко – 1 чаена чаша, хлебна сода – 1 чаена лъжица, олио – 1/2 чаена чаша, какао – 1 супена лъжица, мармалад – 1 чаена чаша, пудра захар – 1/3 чаена чаша. Първата стъпка от рецептата за сладкиш с мармалад е подготовката на сместа. Разбивате яйцата заедно със захарта с помощта на миксер или тел за разбиване. След това добавяте олио и отново разбивате. Разбърквате хлебната сода в киселото мляко и ги добавяте към останалите течни съставки.
Прави се много лесно: Най-вкусният сладкиш, който съм хапвал – вкусът от моето детствоПроследете тези осем етапа, проследяващи подробно как да приготвите бързо и лесно един изключителен …Jan 11 2019vijti.com

Пресейте брашното и какаото и ги смесете. Добавете сухите към течните съставки и разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес. В тава с приблизителни размери 22 на 30 см поставяте хартия за печене, изсипвате сместа и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. След като сладкишът се изпече го извадете от фурната и го оставете да изстине. След като изстине с тънък дълъг нож го разрежете на два блата. Намажете долния блат с мармалад и поставете горния. Поръсете с пудра захар и нарежете на правоъгълници или ромбове. Това е! Ако изпълните рецептата, ще се убедите колко бързо и лесно се получава този сладкиш. А също и колко е вкусен. Добър апетит!

И още една страхотна рецепта:
Слепени сладки с мармалад
Нямам думи да ви опиша колко вкусни са тези сладки! Използвахме мармалад от сливи, но и с мармалад от шипки биха се получили много добре. Сладките се издълбават и се запълват с микс от трохите и сладкото.
Това ги кара да омекнат и въобще не изсъхват, остават си сочни и вкусни. Чудесни са по всяко време на деня, особено ако искате да се подсладите с чая или кафето, силно ги препоръчвам!

Продукти за 20 броя:
300 гр. брашно
300 гр. мармалад от сливи (може и желе)
165 гр. захар
50 гр. кисело мляко
30 мл. слънчогледово олио
1 яйце
½ ч.л. сода за хляб

Приготвяне:
Сложете содата за хляб в киселото мляко, разбъркайте и оставете да шупне.
Разбийте яйцето с миксер. Добавете захарта и бъркайте, докато получите пухкав светло жълт крем.
Прибавете към крема киселото мляко, олиото и пресятото брашно.
Омесете меко тесто.
Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене. Пуснете фурната да се загрява на 170ºС.
Оформете от тестото топчета големи колкото много малък орех. Подредете ги върху тавата като оставяте разстояние между тях (бухват много по време на печене).

Пъхнете във фурната и печете около 20 минути, докато почнат да придобиват златист цвят.
Вземете една сладка и с остър нож издълбайте дупка откъм плоската й страна. Повторете с всички останали сладки, като събирате трохите в купичка.
Прибавете сливовия мармалад при трохите и разбъркайте.
Напълнете дупките на всички сладки и ги слепете две по две.
Сложете готовите сладки в плътно затваряща се кутия или плик, и оставете да престоят една нощ, за да омекнат.
Този сладкиш може да се направи със всякакви плодове: Прекрасен е както със сливи, така и с грозде, кайсии или просто с конфитюрРецептата, която ще ви предложим, е наистина уникална. По две причини. Първата е, че сладкишът, койт…Jan 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!