Ванилов крем без брашно и нишесте. Направо го награбвам с лъжицата и след миг го няма

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кремът е често срещана съставка в сладките сладкиши. Но за безглутеновите десерти, приготвени без добавяне на брашно, пълнежът трябва да е подходящ. Предлагаме ви да направите яйчен крем на базата на сладък английски сос .

Безглутенов крем, без брашно и нишесте , се оказва много нежен и ароматен. Може да се използва за пласт от различни десерти, включително диетични. Може да се сервира и като самостоятелно десертче. Ако искате да готвите английски сос , изобщо не използвайте олио и намалете количеството захар до 50 g.

40 броя от 3 яйца: Домашни еклери за половин час – отвън пухче, отвътре разкош!No ExcerptAug 29 2021vijti.com

Съставки

яйце 1–2 бр.

захар 150 гр

ванилия 1 ч.л

Мляко 100 мл

Масло 120 гр

готвене

Разбийте едно голямо яйце или две по-малки с бъркалка с обикновена и ванилова захар. Достатъчно е да се разбива, докато захарта се разтвори, не непременно в буйна маса.

Загрейте млякото до температура 35–40 градуса и постепенно изсипете в него яйчената смес, като бъркате с бъркалка.

При непрекъснато разбъркване сварете масата до сгъстяване. След това добавете кубчета омекотено масло, разбъркайте, докато се разтвори напълно.

Оставете масата да изстине и за да не се образува коричка през това време отгоре, покрийте повърхността на крема със стреч фолио. След това прехвърлете десерта в купа или буркан.

Готовата маса можете да използвате веднага, а може и да я съхранявате в хладилник до два дни, в плътно затворен стъклен съд. Такъв крем е чудесно подходящ за слой от торта Наполеон , класическа медена торта , както и за пълнене на торти, еклери, профитроли и всякакви видове сладки. Маркирайте рецептата и не забравяйте да я споделите с приятелите си в социалните мрежи!

Готварски уроци: Как се прави сладкарски крем за всякакви видове торти, еклери или просто за хапване с лъжица Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Необходими проду…Nov 9 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!