Банички с вода от готови кори – евтини, НЕ мазни и много, много вкусни:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Бързи, вкусни и меки банички , които се приготвят с готови кори и се пекат на фурна. Използва се много малко олио, което означава, че не са мазни, приготвят се бързо и много лесно и всеки ще се влюби в тях. Опитайте ги веднъж, няма да сбъркате – ето рецептата за Банички с вода от готови кори :

банички с гореща вода

Банички с вода от готови кори

Продукти:

500 г готови пресни кори за баница (може и по-тънки)

3 яйца

300 г сирене

10 супени лъжици вряла вода

15 супени лъжици олио

1 ч.л. бакпулвер (1/2 пак.- 5 гр.)

малко сол

още 500 мл хладка вода (аз сложих 250 мл)

Приготвяне: 

Пригответе пълнежа в по-дълбока купа. Първо счупете яйцата и докато ги разбивате с бъркалка, добавете 10 супени лъжици вряща вода (току-що дръпната от котлона) и 15 супени лъжици олио.

Нарежете ситно сиренето и го добавете. Накрая добавете бакпулвера и малко сол на вкус, в зависимост от солеността на самото сирене. Разтворете корите на работната повърхност и е най-добре веднага да ги преброите, за да разберете колко имате.

Обикновено се пълнят по две кори едновременно, но ако са много тънки като за баклава, може да вземате и по три. И така, вземете две кори и ги напълнете с приготвената смес. Навийте ги внимателно на руло, а след това като охлюв.

банички с вода

Готовите охлювчета наредете в тавата, където смятате да ги печете, предварително постлана с хартия и леко намазнена. След като сте подредили всички охлювчета, налейте 250-500 мл хладка вода или колкото да покрие повърхността на тавата.

Оставете баничките да престоят половин час в тавата заедно с водата (която между другото може и да е газирана, но преди това е загрята малко, за да е хладка. С газирана вода се получава още по-добре).

Преди печене намажете баничките отгоре с останалия пълнеж, след което ги сложете в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато станат златисто-жълти. Сервирайте ги топли.

банички със сметана

охлювчета с гореща вода

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!