80-ГОДИШНИЯТ МИТКО ИЗГОРЯЛ, ЗАЩОТО ОТКАЗАЛ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЖИЛИЩЕТО

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

80-годишният Митко, който живеел сам в жилището, отишъл до съседката си, за да й каже да извика пожарна и после пак се върнал в горящото жилище и отказал да излезе. При него се качил 40-годишен мъж от третия етаж, за да му помогне, но се оказа, че и той е намерил смъртта си там. Загинала е и 60-годишна жена от друг апартамент.

Бай Митко живеел сам, след като преди 2 г. починал синът му, а преди двайсетина дни – жена му. След нейната смърт, той почти не е излизал от жилището си, бил неадекватен.

Спасителната акция на пожарникарите премина изключително тежка. Наложи се хората от блока да бъдат извеждани с помощта на стълба-вишка. Десетина души са откарани в болницата за наблюдение и преглед, заради обгазяване. Останалите евакуирани са прекарали нощта при роднини и приятели.Областният управител беше осигурил и настаняване в хотел, за тези, които няма къде да прекарат нощта.

Източник: kriminalno

Ужасът в Благоевград: Намериха овъглен и подпалвача на пожара в блока с двама загинали и десетки обгазениОткриха 79-годишният бай Митко изпепелен в жилището си на 7-мия етаж в бл.18 в кв. Струмско в Благое…Dec 11 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!