6 Светила в медицината проговориха и успокоиха целия народ: Промиват ви мозъците, корона-вирусът е измислена паника!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви предоставим становището за вируса на няколко Светила в медицина в момента. С цел да се овладее малко паниката в страната трябва всички да помислим разумно и да овладеем емоциите. Защо страхът винаги надделява над разума, та дори с огромни доказателства, разумът е отхвърлен и казващите Истината са приемани с подозрение?

Лекът за артрит вдигна на крака още италианци с коронавирусЛекарството за артрит tocilizumab се оказа ефективно срещу пневмония от Covid-19 и при други болни в…Mar 16 2020vijti.com

Защото човек си казва: „Абе за всеки случай, по-добре да се страхувам, отколкото да съм мъртъв…“

Така герои стават всички, които всяват страх, а тълпата не се замисля, че това има обратна страна, която също носи рискове.

Т.е. също има причина за страх. Само че печели ПЪРВИЯТ страх.В момента вероятността да ви убият в резултат на гражданска война, която може да изригне след карантината, е по-висока от тази да ви убие вирусът. Наистина е така. Икономиката беше „на ръба“ и преди това, сега тази криза ще я довърши. Когато това се случи, ще избухнат локални войни, милиони народ ще бъдат избити от куршуми и ножове, а не от вируси.

Но това е гласът на разума. Гласът на страха е, че „може да има вирус, аз трябва да слушам какво казва властта, и да се подчинявам“. И с това да допринеса за разсипването на обществото.
Страхът е средството, с което е управляван човекът от 10 хиляди години. Очевидно, изобщо не сме се променили. Още сме едни глупави зверове, които отказват да мислят. Дори когато това може да ги предпази от бъдещ страх. Много по-голям…
Добри Божилов, писател
„Заветът“
16.03.2020


Тук ще публикувам мнения на 6 безспорни български медици, които ясно казаха, че корона-вирусът НЕ е опасен. Казаха го с „половин уста“, защото общата пропаганда на властта е наредила друго. Но го казаха. И преди да започна да водя кампания срещу корона-вирусната истерия, аз ИЗЧАКАХ тези мнения. Мълчах си, докато чуя докторите. Ето, това са те!

 

Д-р Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозна болница, пред бТВ – 08.03.2020:
„Сега правим същото, каквото се прави навсякъде по света – опитваме се чрез всевъзможни мерки да ограничим разпространението на заболяването. По начало клиничните симптоми на коронавируса са неразличими от тези на един грип. Това не е опасна инфекция. Не всички, които се разболеят, ще прекарат заболяването тежко. Няма нужда да влизат в болница, защото така няма да останат места за онези, които наистина са в тежко състояние“, обясни Мангъров.
Източник: https://frognews.bg/


Проф.Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, пред БНТ – 28.02.2020:
Заглавие: Проф. Кантарджиев за коронавируса: Нещата не са толкова страшни. Лятото няма да го има

“Личнo мoятa пoзиция и нa вcички мoи кoлeги – e дa пoуcпoкoим oбщecтвoтo. Никoй нe cлушa кaквo гoвoрим, a вceки прecъздaвa кaквo гoвoрим и cтaвa хaoc. Вeрoятнo кoрoнaвируcът e зaбoлявaнe, кoeтo и прeди гoдини гo e имaлo, нo нaукaтa нe гo e знaeлa, зaщoтo ceзoнът му cъвпaдa c грипa. Cмъртнocттa прeз зимнитe мeceци e пo-гoлямa зaрaди грипa. Пoлoжeниeтo нe e тoлкoвa трaгичнo и oпacнo“.

Източник: https://fakti.bg/

Проф. Милан Миланов, „Пирогов“ – 11.03.2020

„Истината е, че аз очаквам взрив в София, защото това е най-големият град с най-много население. Но в крайна сметка коронавирусът е един най-обикновен грип. Смъртността не е по-висока, а лечението му е същото както при обикновения грип и може да се лекува в домашни условия. Така че аз съм категорично против паниката“, каза той и допълни, че правителствените заседания през два дни са това, което всяка паника в обществото.

Източник: https://dariknews.bg

Доц. Спас Спасков, бивш директор на „Пирогов“ пред бТВ – 28.02.2020:

Провежда се социален експеримент с коронавируса!

Бившият директор на „Пирогов“ доц. Спас Спасков е на мнение, че в целия свят се подклажда паника за нещо, което не би трябвало да паникьосва хората. „Става въпрос за различна форма на грип. Може би се провежда социален експеримент и може би ако го разгледаме като една тренировка за подобни ситуации – това е много добре“, обясни той. Експертът смята, че здравната система е готова за действие, тъй като многократно е посрещала случаи с грипни епидемии. По думите му няма опасност за населението що се отнася до коронавируса.
Източник: https://blitz.bg/obshtestvo/dots-spas-spaskov-provezhda-se-sotsialen-eksperiment-s-koronavirusa_news729625.html

Д-р Борислав Генчев, Горна Оряховица – 10.03.2020

Няма особена разлика между коронавируса и обичайния тазгодишен грип като усложнения и смъртност. В момента отделенията са пълни с заболели от втората вълна на стандартния грип. Има и смъртни случаи, свързани с него. Но никой не ги брои, както се прави с жертвите на коронавируса.
Всяка година има 2-4% смъртни случаи при всяка грипна вълна без това да причинява блокиране на цялото общество, напомня горнооряховският лекар.
Източник: https://regnews.net/

Д-р Веселин Йолов от МВР-Болница, София:
БЕЗ ПАНИКА: По-вероятно е да спечелите от тотото, отколкото да хванете коронавирус

До момента не е регистриран нито един смъртен случай при деца на възраст от 0 до 9 години. Едва 0,2 на сто от хората възраст от 10 до 39 години биха могли да починат, ако бъдат заразени с вируса от Китай. Във възрастовия диапазон 40-49 години вероятната смъртност е 0,4%, а при 50-59-годишните – 1,3%. Най-висок е рискът от фатален изход при хората над 80-годишна възраст.

„Това означава, че ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите лотарията (за което имате шанс 1:45 000 000)”, твърди д-р Йолов.
Проучванията сочат още, че по-застрашени от COVID-19 са мъжете, отколкото жените (2,8% към 1,7% риск от летален край).
Около 80% от починалите от коронавируса до момента са на възраст над 60, а 75 на сто от тях страдат от придружаващи заболявания – предимно сърдечно-съдови и диабет.

Камен Донев просълзи всички с думите за коронавируса Камен Донев, един от най-обичаните напоследък български артисти чийто представления събират десетк…Mar 16 2020vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!