Лекът за артрит вдигна на крака още италианци с коронавирус

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лекарството за артрит tocilizumab се оказа ефективно срещу пневмония от Covid-19 и при други болни в Италия, не само при тези в Неапол, пише в. „Ню Йорк таймс“. Италианските лекари от поне две болници лекуват коронавируса с медикамент за хронични автоимунни възпаления като ревматоидния артрит. Д-р Паоло Асиерто, шеф на имунологичната клиника в института „Паскале“, каза в интервю по телевизията преди седмица, че от 6-има лекувани с тоцилизумаб в института 3-ма имат значително подобрение.

Лечението се оказва повратна точка за болните. Сред тях е и началник отдела за устойчиво развитие на Ломбардия Алесандро Матинцоли. След 10 дни в болницата той е „много по-добре благодарение на това лекарство за артрит“, каза шефът на социалния отдел на Ломбардия Джулио Галера.

От Милано до Фано, от Пезаро до Модена и Козенца всички клинични резултати са съща посока: в повечето случаи има бързо подобрение на болните с коронавирус, пише порталът Grande Napoli.

Проф. Паоло Асиерто, президент на фондация „Меланом“ и шеф на клиника по онкология, имунотерапия и иновативни терапии в „Паскале“, и болницата „Котуньо“ в Неапол първи прилагат тоцилизумаб на болни с Covid-19.

„Държим връзка с няколко болници. Разширихме клиничните тестове до над 50 пациенти в цяла Италия. Д-р Джанкарло Титоло от болницата във Фано ми каза вчера, че от 11 лекувани 8 имали подобрение след 24 часа. В Козенца 2-ма са лекувани по същия начин, и те се подобриха. Дори в Модена бяха много доволни от първите резултати. В Неапол от 6-мата лекувани, 3-ма са се подобрили, 2-ма са със стабилни показатели и един е починал от много силен респираторен стрес“, обяснява професорът.

И така „първата реакция на толицизумаб за спиране на белодробното възпаление е положителна4. Но за да има по-надеждни данни, ще трябва да се изчака поне седмица.

Откак се разпространи новината за резултатите в Неапол, все повече болници в Италия поискаха да използват тоцилизумаб при „Ковид-19“.

Производителят „Ла Рош“ предоставила 600 дози от медикамента на болници, които са го поискали.

Проф. Константинов: До 6 месеца 150 000 българи ще са заразени с коронавирус Стана банално да се повтаря, но само с тази т. нар. самоизолация няма да стане. В Китай с абсолютн…Mar 16 2020vijti.com

Източник: 24здраве.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!